Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A segitségét szeretném kérni. Imádott 6 éves ivartalanitott nőstény macskám nem hajlandó az alomba pisilni, csak ágyra. Mit csináljak?

2013.09.14

Állatorvos
Érdemes kivizsgáltatni a cicát. Szükséges lenne egy vizeletvizsgálat és egy vérlabor. Lehet betegség is a szobatisztaság elvesztésének hátterében. Ha nem derül ki semmi a kóros, akkor viselkedési problémával állunk szemben. A macskák gyakran pisilnek az almon kívülre például ha:
-stressz éri őket
-gazda kevesebbet van otthon
-új állat érkezik a családba
-más macska jelenlétét érzi a közelben
-olyan vendég érkezik, aki más állat szagát hozza magával
Ha valami ilyesmi történt, akkor érdemes több alomtálcát kitenni különféle alomanyagokkal (az egyikben lehet például olyasmi textília, mint az ágynemű). Létezik egy nyugtató hatású készítmény, ami stressz esetén beválhat, ez a Feliway spray és párologtató (ezekről részletes leírást talál az interneten).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem