Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A tökéletes tengerimalac-lak

2018. június 22.

A tökéletes tengerimalac-lak

Kisállatainknak is ugyanolyan fontos a lakókörnyezet, mint nekünk, gazdik számára. Annak érdekében, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben és nyugodtan teljenek a mindennapjaik, lényeges a megfelelő otthon biztosítása. Most eláruljuk, hogyan teremtsük meg tengerimalacaink számára a tökéletes állat-lakást.

Amikor tengerimalacunk számára keressük a megfelelő otthont, két opció kerül általában szóba: üveg terrárium vagy ketrec. Mindkettőnek megvannak az előnyei, illetve a hátrányai, de malacok esetében határozottan a ketreces tartás javasolt inkább.

Csak abban az esetben válasszunk terráriumot, ha biztosítani tudjuk kedvencünk számára a napi több óra szabad szaladgálást, a megfelelő szellőztetést és a takarítást. Az ilyen típusú terrárium elkészítését érdemes üvegesre bízni, így kis szőrmókunk igényeinek megfelelő otthont tudunk biztosítani. A ketreccel ellentétben, innen nem szórja ki a forgácsot tengerimalacunk, ráadásul csináltathatunk kisebb alapterületű, de több emeletes palotát is mókás barátunk számára.

Azonban tengerimalacok számára érdemes inkább ketrecet választani. Jobb a szellőzése, könnyen mozgatható, egyszerűbben takarítható, és nincs annyira elszeparálva kedvencünk, ezáltal nem lesz ijedős. Fontos azonban, hogy amennyiben nyitott otthona van malackánknak, ne huzatos helyen legyen elhelyezve, mivel erre nagyon érzékenyek.

Ha megtaláltuk a legalább 100×50 cm alapterületű álomlakást, akkor már csak, be kell rendezni. Ez a ketrecméret egy-két állat minimális igénye, de egy ketrec soha nem lehet túl nagy.

AniOne ketrec szürke Olympos 140x69x49cm

Lényeges, hogy legyen benne fixált kisállat itató, golyós vagy csöves, amiből könnyedén ihat, de nem boríthatja ki a vizet, illetve etetőtálka.

AniOne kisemlős itató 250ml

A jó minőségű széna a tengerimalacok étrendjének és egészségének alapja, így egy külső szénatartó is szükséges malacka-lakba.

Real Nature Natur réti széna 1kg

Ha a terrárium mellett döntünk, akkor a szénára is nagyon figyelni kell, naponta cserélni, hiszen a koszos szénát nem eszi meg kedvencünk, ráadásul akár fertőzést is kaphat tőle.

A kényelem és szőrmókunk biztonságérzete érdekében helyezzünk búvóhelyet, házikót is az otthonába. A tengerimalacok társas lények, így mindenképpen egynél több kedvenccel érdemes számolni. Ahány malac, annyi kuckó, ezt ne felejtsük el! Ellenkező esetben ellenségeskedés alakulhat ki. Rámpákkal izgalmasabbá tehetjük a lakot, ugyanis ezekre szívesen ugrándoznak fel szőrös kis barátaink. A polc beszerelése is ketrecet kíván, a terráriumba nehezebb és körülményesebb ilyesmit elhelyezni. A „bútorokon” kívül játékokkal is megörvendeztethetjük kedvenceinket.