Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Kérjük, hogy a weboldal használata, különösen személyes adat megadásával járó szolgáltatás igénybevétele előtt olvassa el figyelmesen!

I. Bevezető

www.fressnapf.hu weboldal (a továbbiakban: „weboldal”) a Fressnapf-Hungária Kft. (1097 Budapest, Népliget Center, Könyves Kálmán krt. 11/C., továbbiakban: „Fressnapf”) honlapja, a weboldallal kapcsolatosan kezelt személyes adatok kezelője a Fressnapf, továbbá a weboldal informatikai üzemeltetése és a Fressnapf Klub által nyújtott informatikai szolgáltatások megvalósítása során megbízásából adatfeldolgozóként eljár a Brandlift Kft. (székhely: 1036 Budapest, Lajos utca 130., cégjegyzékszám: 0109948980, adószám: 23014028-2-41), valamint a Codehive Szociális Szövetkezet, mint szerver szolgáltató (székhely: 6724 Szeged Eszperantó utca 5. I. em. 4., adószám: 24348700-2-06).

A személyes adatok jelen szabályzatban ismertetett adatkezeléseit a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (“NAIH”) részére bejelentettük. Ezeket a NAIH a következő számokon vette nyilvántartásba: NAIH-64302/2013. (“Hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis. A hírlevél feliratkozottak értesítése az akciós termékekről, ajánlatokról, aktualitásokról.” megnevezésű adatkezelés.) és NAIH/2016/5197/2/N (Fressnapf Klubtagsággal kapcsolatos sorsolási célú adatkezelés).

A Fressnapf a weboldal működtetése során az alábbi adatkezelési és adatvédelmi szabályokat alkalmazza, figyelemmel a mindenkori adatvédelmi és adatkezelési szabályokra, jogszabályi és hatósági előírásokra (különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényre (Adatvédelmi tv.), és a 2008. évi XLVIII. törvényre a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairólés érintőlegesen az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt Egyezményt kihirdető 1998. évi VI. törvényre).

A Fressnapf számára kiemelt fontosságú cél a weboldal látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, az információs önrendelkezési jog biztosítása. Személyes adatot a jogszabály által előírt adatkezelés kivételével kizárólag önkéntes beleegyezés és előzetes tájékoztatás alapján, az előzetes tájékoztatásnak megfelelő módon és mértékben kezelünk. Személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeljük, hozzájárulása nélkül nem használjuk fel, és nem tesszük hozzáférhetővé jogosulatlan harmadik személy részére, az adatok tárolása és felhasználása során az azok védelméhez szükséges biztonsági intézkedéseket alkalmazunk a III. fejezet szerint.

A weboldal használata nem igényel regisztrációt, vagy személyes adatok megadását, azonban a weboldal cookie-kat („sütiket”) használ, erről részletes információkat az V. fejezet „Cookie-k használata” és „Cookie-k letiltása” alfejezeteiben talál.

Regisztrációt és személyes adatok megadását kizárólag Fressnapf Klub-ba történő belépés igényel, ennek szabályait a VII. fejezet tartalmazza.
Személyes adatának felvétele, rögzítése, kezelése és feldolgozása előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű tájékoztatást adunk a VII. fejezetben az adatfelvétel és adatkezelés módjáról, céljáról, időtartamáról és elveiről, a szolgáltatások e tájékoztatás kifejezett elfogadása után vehetőek igénybe. Az egyes adatkezelési célok elfogadásának kifejezésére a regisztráció során megjelenő kockák, ú.n. „checkbox”-ok kipipálásával kerül sor.

Visszapattanó e-mailek

Visszapattanó e-mailről az általunk használt MailChimp szoftver definíciói alapján akkor beszélünk, ha egy e-mailt nem lehet a megadott címre kézbesíteni. Kétféle kategóriáját különböztetjük meg: a keményen visszapattanó e-mail esetében érvénytelen e-mail cím, vagy váratlan hiba miatt a kézbesítés megtagadására kerül sor. Enyhe visszapattanás esetén a fogadó fél szervere érzékeli a levélküldést, de a levél visszaküldésre kerül, például amiatt, mert a postafiók megtelt, vagy időlegesen nem érhető el. A Fressnapf–Hungária Kft. minden visszapattanó e-mailt regisztrál, emellett fenntartja a jogot, hogy keményen visszapattanó e-mail esetében a második sikertelen kézbesítési kísérlet után regisztrációt törölje.

A félreértések elkerülése és a felvilágosult hozzájárulás érdekében kérjük: amennyiben előzetes tájékoztatásunk nem egyértelmű az Ön számára, vagy azt meghaladóan további kérdése van, azt a személyes adatok megadása előtt küldje el részünkre az info@fressnapf.hu e-mail címre és kizárólag a kérdés tisztázását követően adja meg személyes adatait!

Amennyiben személyes adatokat kérünk Öntől, úgy azt kötelező adatszolgáltatásra vonatkozó hivatkozás és a jogszabály megjelölése hiányában önkéntes adatszolgáltatás keretében kérjük.
A Fressnapf kifejezetten fenntartja a jogot arra, hogy a személyes adatok kezelésébe és/vagy feldolgozásába harmadik személy közreműködőt vonjon be (alvállalkozóit, szerződött partnereit), azzal, hogy vonatkozásukban is köteles előírni és biztosítani a jogszabályi előírások és a jelen Szabályzat betartását, valamint köteles tájékoztatni az érintettet arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni.
Amennyiben nem ért egyet adatkezelési és adatvédelmi szabályainkkal, úgy a félreértések és esetleges kárigények elkerülése érdekében kérjük, ne vegye igénybe személyes adat megadásával járó szolgáltatásainkat.

II. Fogalom meghatározások

  1. személyes adat: személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  2. a különleges adat:
    – a fajta eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat, – az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
  3. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  4. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  5. adattovábbítás: az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.
  6. nyilvánosságra hozatal: az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik.
  7. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  8. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – adatok feldolgozását végzi;
  9. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.
  10. adatállomány és automatizált adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége, automatikusan feldolgozásra kerülő adatállomány.

III. Adatok minősége, a személyes adatok biztonságára vonatkozó követelmények

A személyes adatok automatizált feldolgozása során a Fressnapf, valamint az általa bevont adatfeldolgozó biztosítják

  1. a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
  2. az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
  3. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
  4. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
  5. a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
  6. azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

IV. Az érintett adatalanyt védő további garanciák

Az érintett kérelmezheti Fressnapfnál

  1. tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
  2. személyes adatainak helyesbítését, valamint
  3. személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

Kérjük, hogy kérelmeiket e-mailben az  info@fressnapf.hu e-mail címre, vagy postai úton a Fressnapf-Hungária Kft. címére (1097 Budapest, Népliget Center, Könyves Kálmán krt. 11/C) küldjék meg és levelükben jelöljék meg kérelmük pontos tartalmát!

Az érintett kérelmére a Fressnapf tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
A Fressnapf az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást működtet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
A fenti bekezdés szerinti adatok adattovábbítási nyilvántartásban való megőrzésére irányuló – és ennek alapján a tájékoztatási – kötelezettség időtartamát az adatkezelést előíró jogszabály korlátozhatja. E korlátozás körében személyes adatok esetében öt évnél, különleges adatok esetében pedig húsz évnél rövidebb időtartam nem állapítható meg.
Fressnapf köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.
A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg külön megállapodás alapján. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.
Az érintett tájékoztatását a Fressnapf csak az Adatvédelmi tv 9. § (1) bekezdésében, valamint a 19. §-ban meghatározott esetekben tagadhatja meg. A tájékoztatás megtagadása esetén írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására e törvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) fordulás lehetőségéről.
Fressnapf az elutasított kérelmekről az adatkezelő a Hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig értesíti.
Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat a rendelkezésére áll, a személyes adatot Fressnapf helyesbíti.

A személyes adatot törölni kell, ha

  1. kezelése jogellenes;
  2. az érintett – az Adatvédelmi tv. 14. § c) pontjában foglaltak szerint – kéri;
  3. az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
  4. az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
  5. azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A d) pontban meghatározott esetben a törlési kötelezettség nem vonatkozik azon személyes adatra, amelynek adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári őrizetbe kell adni.
Törlés helyett Fressnapf zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. Fressnapf megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
Ha a Fressnapf az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.
A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát, jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél, azaz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.), vagy bírósághoz fordulhat. A per elbírálása törvényszéki hatáskörébe tartozik. A per – az Ön választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jár el,
a részletek a 2011. évi CXII. törvényben és a 2001. évi CVIII. törvényben találhatóak.

Az érintettnek az Adatvédelmi tv 14-18. §-ában meghatározott jogait törvény korlátozhatja az állam külső és belső biztonsága, így a honvédelem, a nemzetbiztonság, a bűncselekmények megelőzése vagy üldözése, a büntetés-végrehajtás biztonsága érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekből, az Európai Unió jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek, a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések megelőzése és feltárása céljából – beleértve minden esetben az ellenőrzést és a felügyeletet is -, továbbá az érintett vagy mások jogainak védelme érdekében.

Személyes adat akkor kezelhető, ha

  1. ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
  2. azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés).

Különleges adat az Adatvédelmi tv 6. §-ában meghatározott esetekben, valamint akkor kezelhető, ha

  1. az adatkezeléshez az érintett írásban hozzájárul,
  2. az Adatvédelmi tv 3. § 3. pont a) alpontjában foglalt adatok esetében az törvényben kihirdetett nemzetközi szerződés végrehajtásához szükséges, vagy azt az Alaptörvényben biztosított alapvető jog érvényesítése, továbbá a nemzetbiztonság, a bűncselekmények megelőzése vagy üldözése érdekében vagy honvédelmi érdekből törvény elrendeli, vagy
  3. az Adatvédelmi tv 3. § 3. pont b) alpontjában foglalt adatok esetében törvény közérdeken alapuló célból elrendeli.

Kötelező adatkezelés esetén a kezelendő adatok fajtáit, az adatkezelés célját és feltételeit, az adatok megismerhetőségét, az adatkezelés időtartamát, valamint az adatkezelő személyét az adatkezelést elrendelő törvény, illetve önkormányzati rendelet határozza meg.
Kizárólag állami vagy önkormányzati szerv kezelheti az állam bűncselekmények megelőzésére és üldözésére irányuló, valamint közigazgatási és igazságszolgáltatási feladatainak ellátása céljából kezelt bűnügyi személyes adatokat, valamint a szabálysértési, a polgári peres és nemperes ügyekre vonatkozó adatokat tartalmazó nyilvántartásokat.

Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

  1. az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
  2. az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.
A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.
Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából – e törvény alapján – az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.
Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, a Fressnapf a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

  1. a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
  2. az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll

további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.
Az érintett kérelmére, kezdeményezésére indult bírósági vagy hatósági eljárásban az eljárás lefolytatásához szükséges személyes adatok tekintetében, az érintett kérelmére indult más ügyben az általa megadott személyes adatok tekintetében az érintett hozzájárulását vélelmezni kell.
Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy nyilvánosságra hozatalra általa átadott személyes adatok tekintetében.
Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

V. Adatbiztonság, felelősségek

Fressnapf köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy az e törvény és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
Fressnapf, illetve tevékenységi körében adatfeldolgozója köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek e törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők. A személyes adatok automatizált feldolgozása során Fressnapf és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja

  1. a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
  2. az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
  3. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
  4. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
  5. a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
  6. azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

Fressnapfnak és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

Cookie-k használata

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 155.§ (4) bekezdése és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info. tv.) 20.§-a előírásai nyomán előzetesen tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat használunk. Az Info tv. 14-22.§-a szerinti jogok természetesen a cookie-k kapcsán is megilletik Önt.

A honlap böngészésével elfogadja, hogy cookie-k kerülnek elhelyezésre az Ön számítógépén az alábbi célokból.

A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el az Ön számítógépén vagy eszközén. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A sütik önmagukban nem gyűjtik a számítógépen vagy a fájlokban tárolt adatokat. Alábbiakban leírjuk, hogy milyen sütiket használunk és milyen célra.

Saját cookie: Ezeket a cookie-kat a Fressnapf weboldal hozzá létre, amelyet Ön éppen meglátogatott.

Szükséges cookie: Segítséget nyújtanak honlapon történő mozgásban, megjegyzik a felhasználó egyes oldalakon végzett műveleteit, nélkülük a szolgáltatások nem működnének.

Ezek a cookie-k nem tárolnak olyan adatokat a felhasználóról, hogy milyen oldalakat nézett meg az interneten, vagy amelyeket marketing célból lehetne felhasználni, elfogadásuk feltétele honlapunk megfelelő használatának, így ha Ön kikapcsolja őket, nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését, illetve a megfelelő biztonságot oldalunk használata során.

Időbeli jellegüket tekintve munkamenethez kapcsolódóak, vagy állandóak. A munkamenet cookie ideiglenesen aktiválódik, ha Ön megnyitja a böngésző ablakot és aktív marad amíg be nem zárja azt, amikor is törlődik. Az állandó cookie-k a felhasználó eszközén maradnak a cookie-ban meghatározott ideig (lásd alább) és minden alkalommal aktiválódnak, amikor a felhasználó meglátogatja a weboldalt.

Teljesítmény cookie: információkat gyűjtenek arról, hogy hogyan használja weboldalunkat. Nem gyűjtenek információt, amelyek alapján azonosítható a felhasználó, és azért használjuk, hogy javítani tudjuk a honlapunk működését, megértsük a vevőink érdeklődését, és mérjük, milyen hatékonyak a hirdetéseink.

A honlapunk használatával elfogadja e teljesítmény cookie használatát. Ha a felhasználó kikapcsolja ezeket a cookie-kat, nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését, illetve a megfelelő biztonságot oldalunk használata során.

Használatot segítő cookie: különböző szolgáltatások nyújtására használjuk, illetve hogy megjegyezzük a felhasználó beállításait, hogy megkönnyítsük az oldal látogatását.

A honlapunk használatával elfogadja e használatot segítő cookie használatát. Ha a felhasználó kikapcsolja ezeket a cookie-kat, nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését, illetve a megfelelő biztonságot oldalunk használata során.

Az Ön hozzájárulása

A honlap böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni.

Harmadik fél cookie: azaz, amikor Ön meglátogatja a weboldalt egy, a Fressnapon kívüli harmadik személy aktiválja a cookie-t a honlapon keresztül.
A jelen weboldal látogatottságának méréséhez, a látogatói viselkedés figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetéseink eredményessége növeléséhez az alábbi cookie-kat helyezik el:


Cookie neve: _ga

Típusa: Google Analytics

Funkciója: Ez a Google, Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) által használt cookie azt rögzíti, hogy a felhasználók hogyan használják a honlapot. Az így rögzített információk alapján kimutatások készíthetőek, amelyek segítenek továbbfejleszteni a Weboldalt. A cookie többek között az alábbi információt rögzíti anonim módon: (i) a Weboldalt látogatók száma, (ii) a honlapot látogatók mely honlapról érkeztek a Weboldalra, továbbá (iii) a honlapot látogatók a Weboldal mely oldalait látogatták meg. További információk a Google Analytics által használt cookie-król ezen a linken.

Érvényesség (törlés időpontja vagy határideje):  2 év


Cookie neve:

_hjUserld
__hjClosedSurveyInvites
__hjDonePolls
__hjMinimizedPolls
__hjDoneTestersWidgets
__hjMinimizedTestersWidgets
__hjIncludedInSample
__JSESSIONID
__ NREUM
__ NRAGENT
__ optimizely*
__ session

Típusa: Hotjar

Funkciója: Ezek a Hotjar Ltd. (3 Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Málta) által használt cookie-k azt rögzítik, hogy a felhasználók hogyan használják a Weboldalt. Az így rögzített információk alapján kimutatások készíthetőek, amelyek segítenek továbbfejleszteni a honlapot. A cookie-k többek között az alábbi információkat rögzítik anonim módon: (i) a honlapot látogatók száma, (ii) a Weboldalt látogatók mely honlapról érkeztek a Weboldalra, továbbá (iii) a Weboldalt látogatók a Weboldal mely oldalait látogatták meg. További információk a Hotjar által használt cookie-król ezen a linken.

Érvényesség (törlés időpontja vagy határideje):

__hjUserld: 365 nap
__hjClosedSurveyInvites: 365 nap
__hjDonePolls: 365 nap
__hjMinimizedPolls: 365 nap
__hjDoneTestersWidgets: 365 nap
__hjMinimizedTestersWidgets: 365 nap
__hjIncludedInSample: böngésző bezárásával
__JSESSIONID: böngésző bezárásával
__ NREUM: böngésző bezárásával
__ NRAGENT: böngésző bezárásával
__ optimizely*: Az Optimizely által meghatározott ideig
__ session: böngésző bezárásával


Cookie neve: Lásd itt.

Típusa: Google Adwords

Funkciója: Ezeket a cookie-kat a Google, Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) arra használja fel, hogy a hirdetéseket a felhasználók számára vonzóbbá, a megjelenítők és hirdetők számára pedig értékesebbé tegyék. Hirdetések testreszabása mellett azt a célt is szolgálják, hogy a hirdetők meg tudják határozni, a hirdetéseikre kattintók közül végül hányan vásárolják meg a terméküket.

Érvényesség (törlés időpontja vagy határideje): Érvényességgel kapcsolatos további információ itt található.


Cookie neve: Lásd itt.

Típusa: Facebook Ads

Funkciója: Ezeket a cookie-kat a Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország) arra használja fel, hogy a hirdetéseket a felhasználók számára vonzóbbá, a megjelenítők és hirdetők számára pedig értékesebbé tegyék. Hirdetések testreszabása mellett azt a célt is szolgálják, hogy a hirdetők meg tudják határozni, a hirdetéseikre kattintók közül végül hányan vásárolják meg a terméküket.

Érvényesség (törlés időpontja vagy határideje): Érvényességgel kapcsolatos további információ itt található.


E programok a felhasználó számítógépén olyan cookie-kat helyeznek el, melyek felhasználói adatokat gyűjtenek. A www.fressnapf.hu weboldalra látogatók a weboldal használatával egyúttal engedélyezik a Fressnapf részére a Google Analytics és Google Remarketing programok használatát, valamint hozzájárulnak felhasználói viselkedésük figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatás igénybevételéhez a Fressnapf és a cookie-t elhelyező harmadik személy részére.

Mindezek mellett a felhasználónak lehetősége van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolást a jövőre vonatkozóan letiltani a lentiek szerint. Tájékoztatjuk, hogy a Google Analytics és Google Remarketing programok beállításai és használata teljes mértékben megfelelnek az adatvédelmi hatóság követelményeinek.

A Google tájékoztatása szerint a Google Analytics főleg első féltől származó cookie-k segítségével jelenti a webhelyén létrejött látogatói interakciókat. Ezek a cookie-k csak személyazonosításra alkalmatlan információkat rögzítenek. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között. A cookie-ról további információ található a Google Hirdetés és adatvédelem GYIK-ban.

A Fressnapf a Google Analytics programot elsősorban statisztikái előállításához használja, méri vele többek között kampányai eredményességét. A program használatával a Fressnapf információt szerez főként arról, hogy hány látogató kereste fel weboldalát, a látogatók mennyi időt töltöttek a weboldalon. A program felismeri a látogató IP címét, ezért tudja követni, hogy a látogató visszatérő vagy új látogató-e, követhető továbbá, hogy a látogató milyen utat tett meg a weboldalon és hova lépet be.

A Fressnapf a Google Remarketing program használatával a Google Analytics megszokott adatai mellett a Google Adwords (DoubleClick) cookie adatait is gyűjti. A DoubleClick cookie révén lehet használni a remarketing szolgáltatást, amely elsősorban biztosítja azt, hogy a Fressnapf weboldalra látogatók később szabad Google hirdetési felületeken a Fressnapf hirdetésével találkozzanak. A Fressnapf a Google Remarketing programot igénybe veszi online hirdetéseihez.

A Fressnapf hirdetéseit külső szolgáltatók – így a Google is  – megjelenítik internetes webhelyeken. A Fressnapf és külső szolgáltatók, például a Google, saját cookie-kat (például a Google Analytics cookie-jait) és harmadik féltől származó cookie-kat (például a DoubleClick cookie-t) használnak együttesen a felhasználók által a webhelyen tett korábbi látogatások alapján történő tájékozódásra, illetve a hirdetések optimalizálására és megjelenítésére.
Tájékoztatjuk, hogy a weboldal használatával ön elfogadja a fenti Cookie-k használatát, azzal, hogy azokat az alábbiak szerint tilthatja le.

Cookie-k  letiltása

Ha a cookie beállításait szeretné kezelni/módosítani, vagy letiltani, azt a saját felhasználói számítógépéről megteheti böngészőjében. A cookie-k beállítási lehetőségei a böngésző eszköztárától függően találhatóak meg (Internet Explorer itt, Google Chrome itt, Mozilla Firefox itt, Safari itt). Ezeken a linkeken állíthatja be, milyen követési funkciókat engedélyez/tilt meg a számítógépén.

Azok a webhely látogatók, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a látogatásukról, telepíthetik a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics JavaScript-szkriptjeit (ga.js, analytics.js, and dc.js), hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Emellett azok a látogatók, akik telepítették a letiltó böngésző bővítményt, a tartalmi kísérletekben sem vesznek részt. Ha le szeretné tiltani az Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

VI. Felelősség korlátozása

A Fressnapf weboldalát a Felhasználó kizárólag saját felelősségére és a jelen Szabályzattal összhangban használhatja. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatai postai úton, vagy interneten történő továbbítása során adataihoz illetéktelen személyek hozzáférhetnek, illetve azok elveszhetnek, a Fressnapf az ebből eredő károkért nem felel,

a Fressnapf részére átadott személyes adat valóságtartalmáért, teljeskörűségéért és az afeletti rendelkezési jog fennállásáért (különösen de nem kizárólagosan: más személyek személyes adataival kapcsolatos jogosulatlan visszaélések, bűncselekmények) kizárólag az adatot átadó érintett felel, a Fressnapf ezzel kapcsolatosan minden felelősséget kizár.

a weboldalt látogatók számítógépeinek egyes adatai és IP címei a weblap látogatottsági adatok generálása, az esetlegesen felmerülő hibák és támadási kísérletek detektálása céljából naplózásra kerülnek.  Az IP-címeket a Fressnapf semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján a látogató személye azonosítható lenne. A weboldal látogatásával egyidejűleg egyéb cookie-k, illetve webbug-ok letöltésére nem kerül sor.

a weboldalon szerepelhet olyan utalás, ugrópont (link) más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a Fressnapf-nak semmilyen befolyása nincs a személyes adatok kezelésére. Amennyiben ilyen ugrópontokra kattint, más szolgáltatók oldalaira kerülhet át. Ezen oldalak a Fressnapf-nak nem állhatnak ellenőrzése alatt, ezért ezen oldalakkal kapcsolatos adatvédelemért és adatvesztésért, továbbá az esetleges visszaélésekért Fressnapf semmiféle felelősséget nem vállal.

olyan akciók, játékok, promóciók esetében, melyek közösségi médiumok, fájl megosztó oldalak útján, vagy más közreműködők segítségével kerülnek megrendezésre a résztvevők adatainak kezelésére további előírások is vonatkozhatnak (pl. közösségi oldalak, fájl megosztó oldalak adatkezelési és adatvédelmi szabályai), melyek megismerése és betartása az érintett résztvevő feladata, a Fressnapf ezzel kapcsolatosan minden felelősséget kizár.

VII. Fressnapf Klub regisztráció

A Fressnapf a weboldalon shopmail szolgáltatást működtet, melynek neve 2016.04.05 napjától ’Fressnapf Klub’.

A szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött. A Fressnapf Klub szolgáltatásaira 16. életévüket betöltött személyek regisztrálhatnak.
Ön kizárólag saját személyes adatait adhatja meg a regisztráció során. Az adatok valódiságáért a regisztráló személy felel.

Az érintett adatok köre és a regisztráció menete

A regisztráció feltétele a Fressnapf Klub „regisztráció” menüpontban feltüntetett adatok és személyes adatok közül a kötelezően megadandó adatok (vezeték és keresztnév, e-mail cím) beírása, az életkorra vonatkozó nyilatkozat és az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat elfogadása a felületen megjelenő kockák, ú.n. „checkbox”-ok kipipálásával.
A checkbox mellett feltüntetett nyilatkozat: „Kijelentem, 16. életévemet betöltöttem, saját nevemben regisztrálok, az Adatkezelési és Adatvédelemi Szabályzatban foglaltakat megismertem és elfogadom.”

A regisztráció során további adatok is megadhatóak, melyek nem feltételei a regisztrációnak: háziállatok neve, születési dátuma, a regisztráló személy születési dátuma és lakhelyének irányítószáma.

Az adatszolgáltatás önkéntes, az Ön hozzájárulásán alapul.

Szolgáltatások

A Fressnapf Klub szolgáltatásai a következők:

  • a regisztráltak első kézből értesülhetnek a legújabb kedvezményekről
  • személyre szabott akciókat küldünk a regisztráltaknak és kedvenceiknek
  • a regisztráltak egy állatbarát közösséghez csatlakozhatnak, ahol folyamatosan hasznos tippekkel és tanácsokkal és egyedi, limitált kiadványokkal látjuk el őket
  •  az újonnan regisztráltak között minden hónapban 3 db egyenként 10 000 Ft értékű árkedvezményre jogosító, sajátmárkás termékekre beváltható utalványt sorsolunk ki
  • a kedvezményeken kívül további meglepetésekkel is készülünk  (továbbiakban: „Fressnapf Klub szolgáltatások”).

Adatkezelési célok:

  • Direkt marketing tevékenység

A regisztráció során megadott adatok a Fressnapf-Hungária Kft. direkt-marketing tevékenységét szolgálják, mely hírlevelek és akciós edm-ek küldése útján valósul meg. A megadott személyi és háziállatokra vonatkozó adatok az ajánlatok egyediesítését, a piaci igények felmérését szolgálják, míg a szolgáltatások a regisztrálók számára megkönnyítik az aktuális és akciós ajánlatokról való tudomásszerzést, a háziállatok ápolásához és gondozásához hasznos tanácsokat adnak és ajándékok igénybevételét teszik lehetővé.

A regisztrációval Ön hozzájárul ahhoz, hogy a regisztrációt követően a Fressnapf Klub szolgáltatásokkal kapcsolatban a Fressnapf Önnel elektronikus hírlevél és elektronikus levelezés (e-mailek) útján tarthassa a kapcsolatot.

Ezen adatkezelési célok elfogadására a regisztráció során megjelenő kocka kipipálásával kerül sor.

  • Ajándéksorsolás

A Fressnapf Klubba történő regisztrációval Ön hozzájárul ahhoz, hogy a regisztráció során megadott adatait és személyes adatait a Fressnapf Klub szolgáltatások nyújtásához, az azok által elérhető kedvezmények és nyeremények igénybevétele céljából és időtartama alatt a Fressnapf kezelje és a Brandlift Kft. , valamint a Codehive Szociális Szövetkezet, mint szerver szolgáltató közreműködésével feldolgozza. E szolgáltatásunk keretében végzett adatkezelésre és az adatvédelemre egyebekben a jelen Szabályzat irányadó.

Az adott hónapban regisztráltak között a Fressnapf-Hungária Kft. minden hónapban 3 db egyenként 10 000 Ft értékű árkedvezményre jogosító, sajátmárkás termékekre beváltható utalványt sorsol ki. A Fressnapf-Hungária Kft. az utalványok kisorsolása mellett, vagy helyett egyéb nyereményjátékokat (pl. termékek, utalványok kisorsolása) is szervezhet a Fressnapf Klub tagjai számára, melyekről időről-időre értesítést küld a klubtagoknak. A megadott személyes és egyéb adatok, valamint e-mail cím a nyereményjátékok vonatkozásában a nyertesek beazonosítására és a kapcsolattartásra is szolgálnak.

A regisztrációval Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Fressnapf Klub ajándéksorsolással kapcsolatban a Fressnapf Önnel elektronikus levelezés útján tartsa a kapcsolatot.

Ezen adatkezelési cél elfogadására a regisztráció során megjelenő kocka kipipálásával kerül sor.

A megadott adatokat a Fressnapf-Hungária Kft. sem egyedileg, sem adatbázis formájában nem értékesíti és nem teszi hozzáférhetővé illetéktelen harmadik személyek részére!

A sikeres regisztrációról az Ön által megadott e-mail címre értesítést küldünk. Amennyiben tévedésből regisztrált, nem Ön regisztrált, vagy regisztrált adataival visszaéltek, úgy ezen értesítésben megadott információk szerint leiratkozhat a Fressnapf Klub szolgáltatásokról. Ennek nyomán regisztrált adatait töröljük és erről e-mail útján megerősítést küldünk.

A Fressnapf Klub szolgáltatásai tekintetében adatkezelő a Fressnapf-Hungária Kft., míg a Fressnapf Klub által nyújtott informatikai szolgáltatások megvalósítása során adatfeldolgozóként eljár a Brandlift Kft. (székhely: 1036 Budapest, Lajos utca 130., cégjegyzékszám: 0109948980, adószám: 23014028-2-41), valamint a Codehive Szociális Szövetkezet, mint szerver szolgáltató (székhely: 6724 Szeged Eszperantó utca 5. I. em. 4., adószám: 24348700-2-06).

A Fressnapf Klub regisztrációja során adott adatkezelési hozzájáruló nyilatkozata bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható az Adatkezelési Szabályzat szerinti módokon, mely kizárólag a Fressnapf Klub vonatkozó szolgáltatásainak igénybevételét szünteti meg, de nem zárja ki Önt a Fressnapf egyéb szolgáltatásaiból, a honlap használatából, egyéb mobilapplikációkból, játékból, promócióból. Miután hozzájárulását visszavonta, Önnek a továbbiakban nem küldhető Fressnapf Klub hírlevél, vagy e-mail üzenet, illetve adatait nem lehet felhasználni a Fressnapf Klub ajándéksorsolás céljára.
Amennyiben a Fressnapf bármely egyéb akciójához, promóciójához, nyereményjátékához regisztráció és személyes adatok megadása szükséges, úgy ezen esetekre a jelen Szabályzat rendelkezésein felül az adott akció, promóció, nyereményjáték tájékoztatója és részvételi feltételei is irányadóak!

VIII. Záró rendelkezések

A jelen szabályzatban nem, vagy nem részletesen szabályozott kérdésekben a mindenkori vonatkozó jogszabályi és hatósági rendelkezések irányadóak.

A Fressnapf Hungária Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen Szabályzatot saját döntése alapján, illetve az adatkezelési szabályok és a hatósági gyakorlat változása miatt, időről időre felülvizsgálja és az érintett regisztrált személyek előzetes e-mail értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa.

A Szabályzat mindenkor hatályos változata a weboldalon elérhető.
Fressnapf-Hungária Kft.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem