Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állati jó kutyaszálló

2014. június 11.

Állati jó kutyaszálló

Nyaralóhely kiválasztva, időpont megbeszélve, már csak szállást kell választanunk. Természetesen olyat, ahol a család négylábú tagját is szívesen látják. Úgy tűnik, manapság ez nem is olyan nehéz feladat!

Azt gondolhatnánk, hogy egy, a kutyusok számára ideális szálláshelynek különleges tulajdonságokkal kell rendelkeznie, pedig kedvencünknek valójában csak két dolog kell ahhoz, hogy jól érezze magát: a gazdi társasága és a szabad levegőn szaladgálás lehetősége. Az ideális szállás kiválasztása inkább az emberek megnyugtatására szolgál, persze azt se felejtsük el, hogy a gazdi elégedettsége a kutyust is megnyugtatja. Mitől jó tehát egy kutyusokat is váró szálló?

1. Éjjel-nappal együtt lehet a család apraja-nagyja

A kutyásokat váró szállások egy része ugyan fogadja az ebeket is, ám nem tekint rájuk teljes jogú vendégként, ezért például a kutyus nem aludhat gazdája szobájában, hanem csak a hotel udvarán vagy előterében,külön erre a célra elhelyezett kennelben. Ideális esetben viszont a kutyára is pontosan úgy tekintenek, mint bármelyik kétlábúra, lakhat a szobában, tányért kap az étkezéseknél. Persze mindezt szabályozott, a hotel házirendjének megfelelő keretek között.

2. Nagy, zárt kerttel rendelkezik

Kutyaszemszögből nézve nincs is jobb annál, mint szabadon szaladgálni, ugrándozni, játszani a gazdival vagy más kutyusokkal. A felszabadult, biztonságos móka érdekében legjobb, ha a szálláshelyhez tartozik egy biztonságos magasságú kerítéssel körbevett terület is, ahonnan állatkánk nem tud kiszökni, ha egy percre nem figyelünk oda. Az ilyen kerteknél viszont, a kellemetlenségek elkerülése érdekében érdemes résen lennünk, mert kutyusunk akaratlanul is illemhelyként tekinthet a fás-füves területre, aminek a hotel munkatársai és más nyaralók valószínűleg kevésbé örülnének. A fás, erdős kerteknél se feledkezzünk meg állatkánk kullancsok és bolhák elleni védelméről. Nyaralás előtt szerezzük be a megfelelő nyakörvet (pl.: Scalibor, Kiltix, Foresto) vagy cseppeket  (pl.: Frontline Combo, Advantix, Duowin, Practic stb.) hogy élősködő mentes legyen a vakáció.

3. Programokat kínál

Az emberek között is kevesen vannak, akik nyaralásuk egész ideje alatt lustálkodni szeretnének. Hasonlóan vannak ezzel kedvenceink is, ők is igénylik a változatos, izgalmas programokat.  Ha a szállodának is vannak olyan programajánlatai, amelyeken kutyánkkal együtt vehetünk részt, az nagyban megkönnyíti a dolgunkat. Források: whole-dog-journal.com / kutya.hu