Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Álom-alom kisokos cicáknak

2016. augusztus 26.

Álom-alom kisokos cicáknak

Bársonytalpú barátaink jellegzetesen igényesek, azonban egyik legérzékenyebb pontjuk az alom: komfortérzetüket nagyban befolyásolja, hogy jó minőségű és karbantartott alomban végezhessék dolgukat. A legfontosabb, hogy olyan almot biztosítson kedvencének, amely alkalmas arra, hogy egyéni igényeinek megfeleljen, kellemes illatú legyen, kímélje a tappancsokat, valamint hatékony higiéniát biztosítson. Miről ismerhető fel a minőség, és milyen jellemzőkre érdemes odafigyelni vásárláskor? Cicaalom kisokos következik A-tól Z-ig: minden, amit tudnia kell az alomfajtákról.

Az első szempont, amit meg kell fontolnia, hogy minitigrise mennyiben igényli a napi alomcserét? Ha úgy látja, egy napnál tovább is jól érzi magát kedvence a cicavécé környékén, válassza a csomósodó almot. Ebben az esetben könnyű célirányosan eltávolítani a vizeletet, ezért nem szükséges a teljes almot olyan gyakran cserélni. Kimagasló csomósodási képességgel rendelkezik, a napi ellenőrzés így ezekre összpontosítva történhet.

MultiFit alom Diamonds csomósodó 8l

Ha kedvencének mégis a hagyományos almot választja, akkor viszont ügyelnie kell a teljes, rendszeres cserére. Ez a típusú alom elnyeli a nagy mennyiségű folyadékot, és meggátolja a szagképződést. Nedvszívó- és szagsemlegesítő hatása magas, viszont rövidebb időközönként egészében cserélni kell.

PREMIERE alomlight extra könnyű 10l / 6kg

Ha gazdiként fontos önnek, hogy elkerülje a cicavécé körüli kellemetlen szagokat, úgy a legegyszerűbb az illatos almot választania. Ezt a típust hosszan tartó szagmegkötés, különlegesen erős csomóképződés, és jó illat jellemzi. A macskavécét ember és állat számára egyaránt kellemessé teszi ez a fajta alom. Sokkal tovább marad higiénikus és friss, így a macska és a gazdi egyaránt jól érzi magát közös otthonukban.

PREMIERE alom citromfű illattal 12l

Nem mindegyik bársonytalpú barátunk szereti az erős illatokat, ezért számukra speciális almot fejlesztettek ki a szakemberek. Ezt a fajtát semlegesítő alomnak hívjuk, és kifejezetten az érzékeny orrú cicák számára készült: 100%-ban naturális illatú termék, a természetes körülményeket kedvelő macskáknak. Bónusz házi praktika-javaslatunk: a kellemetlen szagok megkötésére kiváló megoldás, ha kevés szódabikarbónát keverünk a macskaalomhoz.

A cicavécé tisztításakor bizony sok fölösleges hulladék is keletkezik: ezért a környezetbarát gazdik növényi alapú macskaalmot is választhatnak kedvenceik számára. Ezek az almok természetes rostokból készülnek. Biológiai úton lebontható, és természetes módon szívja magába a nedvességet, így kíméli természetünket, és szem előtt tartja annak fenntarthatóságát is.

fit+fun alom Bioclean csomósodó 5kg

Milyen anyagokból készülhetnek az almok? A szakemberek számos kényelmes és kímélő anyagot alkalmaznak az almok összeállításakor, például az újrahasznosított papírt. A kialakításkor fontos szempont a pormentesség: a cica és a gazdi orrának egyaránt egészséges, ha kevés káros anyag kerül a levegőbe az alomcsere idején és használatkor egyaránt, a kis szemcsék pedig a szag- és nedvességmegkötésben segítenek.

Az alomtál elhelyezésével kapcsolatban azt javasoljuk, hogy válasszon mindig olyan helyszínt, ahol a cica biztonságban érezheti magát dolga végzése közben. Egy cicának általában két alomtálra van szüksége, de nem egymás mellett, hanem úgy elhelyezve, hogy a cica vagy egyiket, vagy másikat könnyen megtalálja és a hozzá éppen közelebb esőt tudja használni. Esetleg azt, amelyik tisztább. Ne változtassuk az alomtál helyét, hiszen ez egy sarkalatos pontja a macskák otthonosság- és biztonságérzetének. Ha több cicánk is van, mindig legyen egy plusz alomtálunk, melyet használhatnak, ha valamiért az egyik már éppen a „szavatossági idő” lejártához közeledő almot tartalmazna. Ezen kívül érdemes a különféle alomtálakban más almot kipróbálni, így kiderülhet, hogy melyik cica hol érzi magát a legjobban.

Figyelje meg, cicája hogyan végzi a dolgát a vécéjében. Ha feltűnően gyorsan átesik a dolgon, majd sebesen eliszkol, az annak jele lehet, hogy nem igazán kedveli az alomtál elhelyezkedését, ilyenkor érdemes változtatni ezen. Lehetőleg egy csendes, száraz, könnyen megközelíthető sarkot válasszunk. A hirtelen zajok, például a gépek zaja, zavarhatja és megijesztheti a bársonytalpút. Ha a mellékhelyiséget vagy más szobát választ ki, mindig hagyja nyitva a cicák számára az ajtót. Ne válasszunk a fűtőtesthez közeli helyet, ha pedig padlófűtésünk van, akkor helyezzünk valamilyen szigetelő anyagot az alomtál alá, mely meggátolja, hogy a macskaalom felmelegedjen.

Forrás: pethelpful.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem