Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Álomnyaralás kedvencünkkel

2016. július 09.

Álomnyaralás kedvencünkkel

Akkor az igazi a nyaralás, ha a család minden tagja részt vehet: ne hagyjuk ki a négylábúakat sem! Az álomnyaraláson minden rendben történik, mindenki boldog és csak kikapcsolódással, illetve pihenéssel telnek a napok. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen, elsősorban az előkészületekre kell nagy figyelmet fordítanunk.

Ha még nem tettük meg, chipeltessük az állatot. A microchip körülbelül akkora, mint egy rizsszem, a háziállat bőre alá ülteti be az állatorvos. Ha kedvencünk eltűnik, akkor ezt a chipet be tudják olvasni az állatorvosi rendelőkben és a menhelyeken, így gyorsan hozzáférhetővé válnak adataink, amelyek által értesíteni tudnak minket barátunk megtalálásáról.

Ellenőrizzük, hogy rendben vannak-e az oltások. Attól függően, hogy hova utazunk, szükség lehet más védőoltásokra is, ezekről mindenképp kérjük ki az állatorvos véleményét. Emellett pedig szükség lehet egy igazolásra is, amely bizonyítja, hogy a négylábú egészséges. Minél hamarabb konzultáljunk az állatorvossal, mert vannak olyan vakcinák, amelyeket többször is ismételni kell ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak, így ez hosszabb ideig is eltarthat. Néhány ország vérvizsgálattal alátámasztott védettséget követel a beutazó kedvencektől, ezért időben oltassuk be négylábú társunkat.

Intsünk búcsút az élősködőknek. Ez különösen akkor elengedhetetlen, ha meleg helyre utazunk, ahol magasabb a fertőzésveszély. Érdeklődjünk állatorvosunktól, hogy melyek azok a parazita elleni szerek, amelyek kutyánk vagy cicánk esetében a legmegfelelőbbek lehetnek. Parazitaellenes szerek alkalmazását is megköveteli egy-egy célország, ezért ezekről is időben tájékozódjunk. Készüljünk fel arra is, hogy kullancs kerülhet az állatba, és előfordulhat, hogy nekünk kell a nyaralás ideje alatt eltávolítanunk. Ehhez már speciális eszköz is vásárolható, amellyel gyorsan és egyszerűen kiszedhető a vérszívó.

Nézzünk utána, hogy milyen mérgező növények élőhelye az a környezet, ahol a vakációt töltjük. Igyekezzünk ezeket megjegyezni, és távol tartani tőlük kedvenceinket. Néhány növény lenyelés után komoly rosszullétet, hányást, hasmenést okozhat, legrosszabb esetben pedig akár halált is. Legyünk óvatosak.

Kedvencünk közérzetét és egészségét több tényező is befolyásolhatja, ezért felkészültnek kell lennünk. Mindenképp legyen nálunk háziállatunk orvosi kiskönyve és egy helybeli állatorvos elérhetősége is, akit bármikor fel tudunk keresni, ha baj van, vagy tanácsra van szükségünk.

Vásároljunk állatkánk kedvenc eledeléből annyit, hogy biztosan elég legyen a nyaralás ideje alatt. Így is sok változást kell elfogadnia, az étele lehetőleg maradjon a megszokott finomság. Érdemes az otthon megszokott etetési időt is tartani.

Akár autóval, akár repülővel utazunk, elengedhetetlen a megfelelő méretű, jól szellőző kisállathordozó beszerzése. A légitársaságoknak kiemelt elvárásaik vannak a szállítóval szemben, de a saját és négylábúnk biztonsága érdekében mindenképp használjuk az autóban is. A járműben szabadon lévő négylábú balesetveszélyes lehet. Egyes országokban karanténszabályok vannak érvényben, ezekről állatorvosunknál érdeklődhetünk, esetleg a célország nagykövetségén is adnak felvilágosítást. Azt se felejtsük el megtudni, hogy Magyarországra melyek a visszautazás feltételei.

Az állat etetője, itatója, fekhelye, és kedvenc játékszere is legyen nálunk a vakáció ideje alatt, hogy ne legyen túl nagy a változás, találkozzon az új szálláson is ismerős szagokkal és tárgyakkal.

Ha kellően előkészítettük a nyaralást, akkor egy nagy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy minden remekül sikerüljön. Bármennyire is fáradtak vagyunk és pihenésre szánunk egy-egy napot, ne feledkezzünk meg a játékidőről. Az utazás alatt is foglalkozzunk minden nap kedvencünkkel.

Bizonyos esetekben jobb, ha otthon hagyjuk állatkánkat – például, ha cicáról vagy nyusziról van szó. Az ő esetükben érdemes inkább megkérni valakit, hogy felügyelje őket otthonunkban, esetleg felkereshetünk egy megbízható kisállatpanziót, ahol gondoskodnak négylábúnkról, amíg elutazunk.

Forrás: vetstreet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem