Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Angliába utazik a cica, de vissza is jövünk, az útlevélbe mennyi az érvényessége a Rabisin-r nek? Köszönöm!

2016.06.14

Állatorvos

Akkor, ha jól tudom 365 nap. De utazás előtt nézzék azért meg  a hatályos jogszabályt, nehogy változás legyen.

https://www.gov.uk/take-pet-abroad

3. Az Egyesült Királyságba (Nagy-Britanniába) és Írországba, valamint Máltára történő beutazás feltételei (2012. január 1-től)

a.) Mikrochipes megjelölés (ISO 11784, illetve 11785),
b.) egységes európai állatútlevél kiállítása
c.) A mikrochipes megjelölést követően elvégzett veszettség elleni védőoltás, a származási tagország nemzeti szabályozásának megfelelően, az érvényességi idő feltüntetésével (hazánkban 3 hónapos, először oltott kölyök esetében 6 hónap, más esetekben 1 év /365 nap), de mindenképpen a 3 hónapos életkor betöltése után!)
d.) A Nagy-Britannába, ill. Írországba történő belépés időpontjához képest 24 – 300 óra (1-5 nap) közötti időpontban (óra, perc fontos!) az Unióban engedélyezett gyógyszerkészítménnyel féregtelenítő kezelés Echinococcus ellen.
Fontos követelmény, hogy a mikrochipes megjelölésnek minden esetben meg kell előznie a veszettség elleni oltást! Ha az állat korábban már oltva volt, a megjelölés után újra be kell oltani! Az utazás megkezdése előtt legalább 21 napnak kell eltelnie a mikrochipes megjelölést követő veszettség elleni oltásnak.
Vissza a kérdésekhez