Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ápolási tanácsok vedlési időszakban

2018. április 23.

Ápolási tanácsok vedlési időszakban

Itt a tavasz, madárcsicsergés, napsütés! A jó idő beköszöntével négylábú barátaink elkezdenek vedleni, és megválni téli bundájuktól. Fontos, hogy kényelmük és egészségük érdekében segítsük ezt a folyamatot.

A téli, hőtartó szőrzetük esetében az aljszőrzet sokkal vékonyabb, puhább szálakból áll és sűrű, ezért olyan a kutyusok számára, mint egy vastag kabát. Amikor elkezdenek vedleni, és az aljszőrzet kihullik, akkor ezek a szálak a fedőszőrzet tetejére vándorolnak, ezáltal csapzott, ápolatlan megjelenésű lesz négylábú barátunk. De nem csak esztétikai szempontból fontos, hogy eltávolítsuk az elhalt szőrcsomókat. Ha hosszú ideig nem tudnak maguktól kiesni a tincsek, és senki sem segíti elő a folyamatot, a kutyus szőre összeáll, és az összecsomósodott szőr alatt a bőr nem levegőzik megfelelően, így kedvező környezet alakulhat ki a kórokozók megtelepedéséhez.

Ha bundás társunknak tömött és hosszú a bundája, a rendszeres nyírás és kefélés nagyon fontos. A szőr karbantartásához mindig az annak megfelelő kefét válasszuk. Ha jó állapotú, nem csomós kedvencünk szőre, abban az esetben elegendő a hagyományos, egysoros kutyakefével való átfésülés.

MORE FOR fésű forgó fogazattal

Ha már elkezdett összeállni a szőr, akkor használjunk bontókefét.

MORE FOR bontópenge

MORE FOR bontókefe 2 az 1-ben L

Sűrű, több sorban elrendezett vékony kis fogai, és speciális kialakítása miatt nem akad bele a csomókba, hanem szépen elkezdi kibontani a makacsul összetapadt szőrt. A hosszú szőrű, lógó fülű kutyáknál, a fül alatti nyakrészen gyakran kell használni ezt a típust.

A fésülés után a nyírás következik. Különböző típusú ollók közül választhatunk, amelyek segítenek bundás barátunk szőrének ápolásában és a trimmelésben is. Léteznek kifejezetten ritkításra kifejlesztett ollók, amelyek speciális vágófelülettel rendelkeznek, és élük úgy van kialakítva, hogy csak egy bizonyos hányadát vágja le a szőrnek.

MORE FOR ritkító olló

Ha rendes élű ollóra van szükségünk, akkor használjunk lekerekített, tompa hegyű kutyaollót, amellyel nem okozhatunk sérülést négylábú pajtásunknak akkor sem, ha vágás közben esetleg ficánkol.

MORE FOR olló kerek végű

Ha azonban nem szeretnénk otthon végezni a nyírást, akkor keressünk fel egy kutyakozmetikát, ahol készséggel segítenek kutyánk bundájának megszépítésében.