Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Apró kutya és nagy cica

2015. május 19.

Apró kutya és nagy cica

Hosszú ideje „egyeduralkodó” cicánk valószínűleg nem szívesen osztozik a lakáson és a gazdi szeretetén. A helyzetet csak fokozza, ha mindezt egy hiperaktív kölyökkutyával kényszerül megtenni. Mit tehetünk, hogy az összeszoktatás mindkét állatkánk számára a legkevesebb stresszel és kellemetlenséggel járjon? Szerencsére van néhány bevált módszer a későbbi barátság elősegítésére.

Az első napokban tartsuk kedvenceinket egymástól elszeparálva. A cica helyén semmiképp ne változtassunk, a kutyus pedig tőle olyan távolságban kapjon helyet, ami elegendő ahhoz, hogy nyugodtan pihenjenek. Mindketten rendelkezzenek külön etetővel, itatóval, fekhellyel és játékokkal. Ezekben a napokban külön foglalkozzunk velük, és igyekezzünk azonos figyelmet szentelni nekik.

Mutassuk meg a kutyusnak az új otthonát. Vezessük körbe a helyiségeken, engedjük szimatolni. A macskát zárjuk közben biztonságos helyre. Ez a bemutatás ne legyen túl hosszú, egyrészt a cica bezártsága, másrészt a kutya izgatottsága miatt. Ha végeztünk, forduljon a kocka: az eb elkülönítését követően hagyjuk, hogy cicusunk ismerkedjen a lakásban megjelenő új szagokkal, engedjük végig járni a kölyök útvonalát.

Miután megszokták egymás illatát, zárjuk a kicsit a hordozójába, és hagyjuk, hogy a cica a rácson keresztül ismerkedjen vele.

http://www.fressnapf.hu/anione-szallitobox-m-l-szurke-81x56x59-cm/

Ezek a találkozások legyenek rövidek, de rendszeresek – elegendő naponta két-három alkalommal néhány percre. Mindaddig folytassuk, amíg a macska félelmet vagy agressziót mutat. Az új jövevényt jutalmazzuk, ha nem morog vagy ugat másik kedvencünkre.

http://www.fressnapf.hu/premiere-training-snack-puppy-csirke-100g/

Ha a rácson keresztüli találkozók sikeresek voltak, ideje kedvenceinknek szemtől szemben is megismerkedni egymással. A biztonság kedvéért tartsuk a kölyköt pórázon, lehetőleg olyan időpontban, amikor kellően kifáradt egy kiadós játék vagy séta után. A helyszínt úgy válasszuk meg, hogy ijedtség esetén cicánk könnyedén kereket oldhasson. Még mindig nagyon fontos a türelem: hagyjuk, hogy a macska a maga tempójában barátkozzon az új jövevénnyel, ne akarjunk ráerőltetni semmit. Ellenkező esetben az összeszoktatás jóval hosszabbra nyúlhat, de az is lehet, hogy a rémült jószág a továbbiakban tartani fog kutyánktól. Még könnyebbé tehetjük az elfogadást cicánk számára, ha az összeszoktatáskor a család több tagja is jelen van. Ilyenkor valaki csak a kiskutyára figyel, míg a másik családtag a cicával foglalkozik.

Ha továbbra sem mutat agressziót vagy félelmet egyik állatunk sem, ideje szabadon engednünk őket egy biztonságos szobában. Itt is vegyünk számításba egy esetleges menekülési kísérletet – hagyjuk meg a lehetőséget cicánknak az elvonulásra. Folyamatosan figyeljünk négylábú barátaink viselkedését, nyugalmukért és barátkozó magatartásukért jutalmazzuk őket.

http://www.fressnapf.hu/multifit-crispmix-cicasnack-pulykacsirkekacsa-60g/

Fontos a fokozatosság: eleinte rövid, majd egyre hosszabb időre hagyjuk őket így együtt.

Csak akkor hagyjuk ellenőrzés nélkül egy légtérben kis barátainkat, ha tökéletesen megszokták egymást. Mindig biztosítsuk számukra az elvonulás lehetőségét: alakítsunk ki olyan tereket, ahol a másiktól elválasztva, nyugodtan pihenhetnek. Erre jó megoldás lehet magasra helyezett macskafekhely vagy egy kutyaajtó.

http://www.fressnapf.hu/anione-parkany-fekhely-cicaknak/

Forrás: petuniversity.com

http://www.fressnapf.hu/kutya-es-macska-osszeszoktatasa/

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem