EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Az 5 leghasznosabb nyuszikellék

2016. február 05.

Az 5 leghasznosabb nyuszikellék

Ha már van nyuszink, vagy elterveztük, hogy szeretnénk egyet, akkor a lakhelyéül szolgáló legalább 100×50 cm-es ketrecen kívül még több kiegészítőre is szükségünk lesz. Felelősségteljes nyuszitartóként fontos tudnunk, melyek azok a kellékek, amelyek segítenek abban, hogy kis kedvencünket megfelelően gondozzuk. Az 5 leghasznosabb nyuszikelléket mindenképp érdemes beszereznünk.

  1. Golyós kisemlősitató

Minden házikedvenc számára naponta biztosítanunk kell friss vizet. Ha itatótálkát helyezünk be a nyuszi ketrecébe, akkor azt könnyedén felboríthatja, így eláztathatja a ketrecét és a bundáját is. Ez különösen kinti nyulaknál veszélyes, mert a hidegben nedves szőrzettel könnyedén megfázhatnak. Az efféle baleset elkerülése érdekében válasszunk golyós kisemlősitatót, melyet a ketrec oldalára kell felszerelnünk egy kis műanyaggal bevont drót segítségével. Előnye, hogy csak akkor kezd el folyni belőle a víz, ha állatkánk benyomja nyelvével a fémcső végében található kis golyót. Egy kifejlett törpenyuszi számára legalább 250 ml-es itatót válasszunk.

http://www.fressnapf.hu/anione-kisemlos-itato-250-ml/

  1. Szénatartó

A törpenyulak fő tápláléka a széna, amely alomként is remekül alkalmazható. Azonban, ha csak a ketrec aljára teszünk szénát, hamar bepiszkolódik az élelemnek szánt mennyiség is. Nagyon hasznos kellék a műanyag szénatartó, amely kis kampók segítségével a nyúlketrec oldalára rögzíthető, így mindig könnyedén friss és ízletes szénához juthat kedvencünk. Az AniOne-szénatartó kék, kivi és bordó színben is kapható, így vidám kiegészítője lehet bármelyik nyúlketrecnek.

http://www.fressnapf.hu/anione-szena-tarto-kekkiwibordo/

  1. Nyuszi WC

A nyuszik tiszta állatok, általában kijelölnek maguknak egy sarkot a ketrecben, és csak oda ürítenek.

 

Hogy ezt a területet még könnyebb legyen takarítani, célszerű odahelyeznünk egy műanyag sarok WC-t. A WC a ketrecre akasztható, de akár dróttal is rögzíthető. Tegyünk bele forgácsot vagy fapelletet, mert ezek jó nedvszívó képességűek és szagmegkötők, majd naponta takarítsuk. Az AniOne kisemlős sarok WC-ből kéket, zöldet és rózsaszínt is választhatunk.

http://www.fressnapf.hu/anione-kisemlos-wc-sarok-szines-l/

  1. Fésű

Időnként minden kisállat szőrét érdemes átfésülni, de ha oroszlánfejű vagy kasmír szőrű nyuszink van, akkor minden nap elő kell kerülnie a kisemlősfésűnek. Ha nem figyelünk oda, a kisállatok hosszú szőre könnyedén összegubancolódhat és csomósodhat. Az AniOne kombinált kefe használatával ragyogó és fénylő szőrt kölcsönözhetünk kedvencünknek.

http://www.fressnapf.hu/anione-kisemlos-kombinalt-kefe/

Ez az eszköz a lekerekített kefefog segítségével kibogozza a szőrt és előkészíti azt a további ápolásra. Ezután a sörték pedig fényesítik a szőrt, illetve eltávolítják a finom port és piszkot, ráadásul még gyengéden masszírozzák is a nyuszi bőrét. A csúszásmentes fogásnak köszönhetően kényelmesen és egyszerűen használható. Szürke és lila színben kapható.

  1. Karomvágó olló

A nyuszik fogai és karmai folyamatos növésben vannak. Míg a fogak koptatásában segít a széna vagy egy behelyezett faág is, addig a karmukat bizony le kell vágni időnként. Ezt végeztethetjük kisállat-kozmetikussal vagy állatorvossal, de ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is levághatjuk kedvencünk karmát egy speciális olló segítségével.

http://www.fressnapf.hu/anione-kisemlos-koromvago-ollo/

Ehhez azonban az első alkalommal kérjük hozzáértő segítségét, mert ha túl nagy darabot vágunk le a karomból, akkor azzal fájdalmat és vérzést okozhatunk.

 

Forrás: fressnapf.hu

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem