Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Az 5 legideálisabb kutyafajta agility-hez

2016. augusztus 03.

Az 5 legideálisabb kutyafajta agility-hez

Amikor az agility-verseny legsikeresebb fajtáját keressük, tudnunk kell azt is, hogy mindig vannak kivételek. A Border Collie például fantasztikus agility versenyzőnek bizonyul – általában. Azonban van olyan példány is, amelyik sokkal szívesebben rágcsál egy csontot a fekhelyén heverészve, minthogy végig menjen egy akadálypályán.

Sokszor nem a fajtától függ, hogy képes-e versenyszerűen sportolni az eb. Sokkal inkább befolyásolják sikerességét az egyéni tulajdonságok, és persze a gazdi rátermettsége sem elhanyagolható tényező. Ugyanis az agility-t, ami leginkább a lovas díjugratáshoz hasonlítható sportág, kutyának és gazdájának együtt kell végigcsinálnia.

Tehát ne aggódjunk, ha négylábúnk nem szerepel a legideálisabb fajták között, hiszen ettől függetlenül még lehet nagyon tehetséges az akadályok leküzdésében. Sőt, még fajtatisztának sem kell hozzá lennie! Ezzel szemben viszont az is előfordulhat, hogy kedvencünk fajtáját tekintve az első helyen végzett, de ő sokkal jobban szeret lustálkodni, mint szaladgálni és feladatokat teljesíteni.

  1. Shetlandi juhászkutya

A Shetlandi juhászkutyák a legtöbbször remekelnek a pályán. Persze köztük is van rendkívül aktív, pörgős vérvonal, és félénk, nyugodtabb természetű is.

Az ebek hosszú, vastag bundája rendszeres ápolást igényel. Verseny előtt és után is érdemes rendbe tenni a szőrzetet. Egyébként őket azért tenyésztették, hogy segítsenek az állatok terelésében, ami ma is ugyanúgy jellemző, mint régebben. Így, ha zavaró számunkra a gyakori ugatás, akkor inkább ne a Sheltie-t válasszuk. Intelligenciájuk, gyorsaságuk és élénk természetük viszont sok esetben az első helyre segíti őket, ha versenyről van szó.

  1. Uszkár

Az Uszkárról a legtöbb embernek a jellegzetes fazonra nyírt szőrzet és a kiállítások jutnak eszükbe. Azonban ez a fajta rendkívül jó atléta is egyben – függetlenül attól, hogy törpe-, közép- vagy óriás méretű.

Ezek a mozgékony kutyusok gyorsan futnak, intelligensek, könnyen tanulnak, így kiváló társak lehetnek egy agility-versenyen. A szőrzetük különleges ápolást igényel, a törpéknél pedig rendszeresen ellenőriztetni kell állatorvossal a térdkalácsot, de ettől függetlenül remek teljesítményt tud nyújtani egy Uszkár a versenyen.

  1. Papillon

A Papillon kutyusok tökéletes partnerek az akadálypályán és otthon egyaránt. Apró és bájos megjelenésük miatt kevesen gondolnák, hogy igazi kis bátor négylábúakról van szó, akik kiváló sportolókká tudnak válni megfelelő tanítás mellett.

Amellett, hogy a Papillon kutyák nagyon gyorsak, termetükhöz képest igen magasra tudnak ugrani. Persze, mint minden kistermetű fajtánál, náluk is találhatóak félénkebb példányok, és a térdprobléma sem ritka, azért rendszeresen szükséges egészségügyi kontrollra járni a kis versenyzőkkel.

  1. Border Collie

Ha agility-ről van szó, a legtöbb embernek a Border Collie jut először az eszébe. Hihetetlenül okos, jó vezető, gyors és mozgékony fajta. Mintha csak az agility-pályára született volna.

A Border Collie-k nagyon gyorsan és könnyen tanulnak, emellett pedig igénylik is a rendszeres törődést.  Napi szinten viszonylag sok feladatot érdemes adni nekik, különben unatkozni fognak, az unatkozó kutya pedig jó eséllyel rombolásba kezd.

  1. Golden Retriever

Az Egyesült Államokban a Golden Retriever az egyik legnépszerűbb fajta, és hazánkban is sokak által kedvelt. Nem véletlenül. Egy megfelelő nevelésben és gondozásban részesített Goldi elragadó jelenség egész környezete számára.

A Goldenek gyorsak, szeretnek versenyezni és jól bírják a hajtást, így nagyon jó eredményeket lehet velük elérni a kutyasportok több területén is.

 

Forrás: pethelpful.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem