EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Az ismerősöm sok kóbor cicát fogadott be budai otthonába, mindegyiket ivartalanította, és akit lehetett gazdához juttatott. Nála már csak jobbára idős, beteg cicusok vannak, akiket senki nem akar örökbe fogadni. Van egy Molly nevezetű ivartalanított nőstény cicája, akiről a hetekbe derült ki, hogy a vesebetegsége mellett, amire diétás tápot kap még FORL betegsége is van, ami miatt a fogait ki kellett húzni mind. Napikig nem evett, csont és bőr volt, a vesebaj miatt nem kaphatott erős fájdalomcsillapítókat, csak tejet ivott. Most már rendbe jött, jó a kedve, étvágya, nagyon bújós, de nem hajlandó alomra menni, mindent össze vissza pisil és kakil a házban már 3 hete. Mi lehet ennek az oka? A fogműtét előtt szobatiszta cica volt, soha nem pisilt össze semmit, alomra járt. Mit tehetünk, kérjük a tanácsát doktor úrnak. Köszönettel: Tamás Ferenc

2015.09.24

Állatorvos

A fájdalom és a stressz sajnos okoz ilyesmit a cicáknál, mint ahogy a vesebetegség is. Próbáljanak esetleg valami enyhe nyugtató hatású készítményt (pl.: Calmex cat) és feromon tartalmú párologtatót is (Feliway). Tegyenek a lakásba több búvóhelyet és több alomtálcát, esetleg különböző típusú almokkal. Beszéljenek állatorvosukkal, hogy neki mi a véleménye, mert akár a vesebetegség súlyosbodása is állhat a háttérben.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem