Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Az ivartalanított drótszőrű magyar vizsla szukám december 22én tölti be a 15. évét. A kora nem látszik rajta, elképesztően energikus, nagyon vidám, rohangálós, erős kutyus. Kb. egy éve apró, babszemnyi daganatot találtunk a hasán. Az állatorvosunk azt javasolta, hogy ne műttessük meg a kora miatt, és mert a műtét triggerelheti az esetleges többi daganatot. Az elmúlt év alatt a pici daganat diónyira nőtt és megjelent további 3 apró daganat a testén. Az orvos még mindig ugyaazon a véleményen van. A daganatok láthatóan nem okoznak panaszt, Vackor nem lassult le, nincsenek fájdalmai, eszik, ugrál, boldog. De a gyors növekedés és terjedés miatt bennem folyamatosan ott a kérdès, hogy ha megműttetném, vajon meghosszabbíthatnám az életét? Vagy az orvosnak van igaza, és rosszat tennék? Hálásan megköszönöm a véleményét. Üdv, F.Zs.

2017.12.03

Állatorvos

Erre csak akkor lehet felelős választ adni, ha tudjuk, hogy milyen daganatokról van szó. Amit tehet, hogy elviszi a kutyát egy onkológiai szakrendelésre (pl.: Dr. Vajdovich Péter) és beszéljék át, hogy mit lehet tenni. Én sem vagyok annak a híve, hogy egy ilyen idős kutyát felesleges műtéteknek tegyünk ki. A daganatokat akkor érdemes eltávolítani, amikor észleljük őket. Ha telik az idő, annál nagyobb valószínűséggel képeznek áttéteket. Alapvetően minden attól függ, hogy milyen típusú a daganat. Ha egy év alatt sem hatalmasodott el nagyon a betegség, akkor valószínűleg nem a leginkább rosszindulatúak közé tartozik.

Vissza a kérdésekhez