Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Az örökbefogadás szépségei

2017. december 21.

Az örökbefogadás szépségei

Mi lehetne nagyobb ajándék karácsonyra, mint örökbe fogadni egy kisállatot. Ezzel egy élőlénynek adsz esélyt az újrakezdésre, és ez már önmagában is varázslatos érzés, nemcsak neki, hanem neked is! A menhelyek tele vannak gazdira váró, szeretetre éhes bundás cimborákkal, akik csak egy rendes gazdira várnak, akit teljes szívükből szerethetnek. Azonban ne felejtsük el, hogy az örökbefogadás számos pozitívuma mellett komoly és felelősségteljes döntés. Ha fontolgatjuk az örökbefogadást, néhány kérdést mindenképpen át kell gondolnunk.

Ha ellátogatunk egy menhelyre biztosan fájó szívvel jövünk el onnan, még akkor is, ha újdonsült barátunk társaságában távozunk. Legszívesebben az összes szomorú sorsú, könyörgő szemű, elárvult kisállatot hazavinnénk és mindegyiknek biztosítanánk azt az életet, szeretet és gondoskodást, amelyet megérdemelnek. Nem csak az felelőségteljes döntés, hogy elhatározzuk örökbe fogadunk egy állatot, hanem az is, hogy melyiküket választjuk. Nem szabad, csak az első érzelmeink alapján döntenünk. Kérjük ki a menhely dolgozóinak véleményét az állatokról és meséljük el részletesen, hogy milyen a mi családunk, ahová kerül majd. Tájékozódjunk a kiválasztott állat múltjáról, amennyiben az ismert. Fel kell készülnünk arra, hogy új kedvencünk esetleg sok türelmet igényel majd ahhoz, hogy egyes múltbéli eseményeket feldolgozzon. Sajnos a legtöbb esetben nem vagyunk tisztában azzal, hogy új társunk hogyan élt korábban, ezért egyes reakciói érthetetlenek lehetnek számunkra. Ha viselkedési probléma adódik, akkor azonnal forduljunk szakemberhez, aki segít azt megoldani. A legfontosabb, hogy végtelen türelemmel, szeretettel, empátiával fogadjuk a nehéz körülmények közül érkező kis barátunkat. Időre lesz szüksége, hogy megnyugodjon, beilleszkedjen az új családjába.

A türelmünkért, szeretetünkért cserébe nagyon sokat kapunk, hiszen nagy boldogság, mikor egy hosszú nap után hazaérve bundás kedvencünk izgatottan vár minket a lakásban, hozzánk bújik, cselekedeteivel beszél hozzánk és vidám, játékos pillanatokkal ajándékoz meg minket. Egy négylábú barát örökbefogadásához nem csak érzelmi elköteleződés szükséges, hanem bizony költségekkel is jár. A menhely számára térítendő összeg csekély az állattal járó egyéb költségek mellett, ilyen például a rendszeres egészségügyi ellátás és védőoltások költségei. Az örökbefogadás előtt mindenképpen gondoljuk át, hogy anyagilag is tudjuk e biztosítani a megfelelő ellátást állatunk számára. Azzal is számolni kell, hogy egy fiatal állat is megöregszik és sokkal több türelemre, törődésre és együtt töltött időre lesz szüksége.

Ha mindezeket végig gondolva továbbra is úgy érezzük, hogy képesek vagyunk gondoskodni egy állatról élete végéig, akkor látogassunk el egy menhelyre és tegyük még szebbé az ünnepeket, és ami még fontosabb, varázsoljuk csodássá egy kisállat életét, aki ezt feltétlen szeretetével és csodás, együtt töltött pillanatokkal hálálja meg.

A Fressnapf számára is fontos az állatmenhelyek és állatmentő szervezetek támogatása. A 45 magyarországi áruház mindegyike folyamatosan segít 1-1 menhelynek. Adományokat gyűjtenek, programokat szerveznek, mellyel segítenek új örökbefogadókat, támogatókat szerezni az adott alapítvány számára. Ha szeretnél többet megtudni munkásságunkról, látogass el a http://www.fressnapf.hu/fogadj-orokbe/ weboldalra, amelyen jelen pillanatban is aktívan keresünk gazdikat állatok számára.