Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Az öt legkedveltebb díszmadár

2013. október 19.

Az öt legkedveltebb díszmadár

Miért annyira népszerűek?

A hullámos papagáj, a nimfapapagáj, a rózsásfejű törpepapagáj, a zebrapinty és a kanári a legnépszerűbb valamennyi díszmadár közül. Most eláruljuk, hogy mi teszi őket olyan különlegessé.

Hullámos papagáj
A hullámos papagáj rendkívül intelligens madár, és valóságos nyelvtehetség. Érett, idős koráig megőrzi játékosságát és kíváncsiságát, és kellő szorgalommal egészen kézhez szoktatható. Azonban az ember társaságánál többre vágyik – rajban élő madárként legalább egy fajtársával együtt kell tartani, de még jobb, ha együtt van az egész papagájcsalád.

 

Zebrapinty
Bár nem kötődik különösebben az emberhez, már a puszta megfigyelése is kitűnő szórakozás. Ez az egzotikus madár párban, illetve rajban szeret élni. Ha nem akarunk szaporulatot, akkor két hímet vásároljunk. Akármilyen kicsi is, a zebrapintynek hatalmas igénye van a testmozgásra. Épp ezért jobb, ha egy kisebb madárházban, és nem kalitkában tartjuk.Nimfapapagáj
A nimfapapagáj gondtalan, boldog természetével nyűgözi le az embert. Ha elnyerjük a bizalmát, akkor rövid időn belül szoros kapcsolatot alakít ki „embercsaládjával”. Játékos madár, és szereti, ha simogatják a tollát. Ez az Ausztráliában honos kis papagáj hatalmas színválasztékban kapható. A klasszikus vadas típus mellett gyöngyös, lutinó, tarka és fahéjszínű változata, sőt mindezek kombinációja is létezik. Fontos! A nimfapapagájt is legalább két példányból álló rajban kell tartani.

Kanári
Napsárga tollaival és csodálatos hangjával a kanári a ház minden lakóját jókedvre deríti. Rendkívül társaságkedvelő madár, mely csak akkor lehet boldog, ha több fajtársával együtt tartják. A kanári is nagyon aktív és rendkívül érdeklődő kis lény.

Törpepapagáj
Egyre többen választják otthonukban tartott kedvencként ezt az apró, színes papagájt. Egyik alfaja, a rózsásfejű törpepapagáj, különösen népszerű. Ez a madár erősen kötődik párjához, de csoportban, más párokkal is szívesen él együtt. Következésképpen a törpepapagáj-tulajdonosnak sok helyet kell biztosítania madarai számára. Egyébként a törpepapagáj soha nem lesz olyan szelíd, mint a hullámos vagy a nimfapapagáj, cserében természetes viselkedésformáinak teljes skálája emberi környezetben is jól megfigyelhető.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem