Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Azt szeretném kérdezni egy lakásban tartott cicának milyen oltások szükségesek ?
Mi a legalkalmasabb a bolhái eltüntetésére. A bolhákat tegnap vettem észre lakásban voltak idáig nem is gondoltam volna hogy bolhásak lehetnek azt hittem tiszta rendes környezetből jöttek. Meg azt szeretném kérdezni mennyiért kötik el őket mind a kettő kisfiú.
Előre is köszönöm a válaszát

2014.08.15

Állatorvos

Lakásban tartott cicának, ha nem találkozik más macskákkal és soha nem jár ki, akkor elegendő csak kombinált oltást adni. Ezt az oltást először 2-3 héten belül meg kell ismételni, majd elegendő évente vakcinázni. Erre azért van szükség, mert azokat a betegségeket, amelyek ellen ez az oltás véd, cipőtalpon is bevihetjük a lakásba. Ha utazni szeretne a cicákkal, akkor feltétlenül szükséges a veszettség elleni védőoltás is. A féreghajtásról se feledkezzen meg. Most két hetente szükséges a féreghajtás mindaddig, amíg ürül féreg. A későbbiekben is jó, ha évente legalább kétszer háromszor adunk féreghajtót a cicáknak, mert a féregpetéket is felvihetjük a lakásba cipőtalpon. Ha a cicák nem mennek ki a lakásból, vagyis nincsen kullancsveszély, akkor én az Advocate vagy Stronghold cseppeket javasolnám ebben az esetben, mert ez a készítmény hatékony a bolhalárvák, fülrüh és egyes férgek lárvaalakjai ellen is. Nagyon fontos a környezet takarítása is, mert a bolhapeték és lárvák, illetve sok esetben a kifejlett rovarok is a környezetben tartózkodnak. A környezet bolhairtása nélkül az állatok mindig újra visszafertőződnek. Szükséges egy alapos porszívózás, felmosás, a cicák fekvőhelyeinek kimosása. Ahol lehet használjon környezeti bolhairtó sprayt (pl.: Insecticid 2000). A bolhák nagyon kedvelik az eldugott helyeket, mint például a sötét sarkokat, bútorok mögötti területeket, bútorok hajlatait, ezért ezek alapos takarításáról se feledkezzen meg. Néhány hónapon át havonta használjon parazitaellenes készítményt, hogy azok a bolhák, amelyek a macskákra mennek, biztosan elpusztuljanak.

A kandúrokat nem elkötik, hanem castrálják, vagyis eltávolítják a heréket. Ezt azért teszi meg majdnem mindenki, mert az ivarérett kandúrok döntő többsége vizeletspricceléssel jelöli a területét (ebben az esetben a lakást), ami nagyon-nagyon kellemetlen, átható szúrós szagot áraszt. A műtét ára rendelőnként változó, ezért érdeklődjön több helyen.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem