EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen időközönként lehet fürdetni a kutyust (yorki) samponnal és balzsammal?
Tiszta vízzel lezuhanyoztatni lehet-e többször is? Ilyen melegben biztosan jól esne neki…
Melyik kullancs-bolhaírtó lenne neki a legideálisabb? Mini yorki fajta, 1.3 kg a súlya.

2011.07.11

Állatorvos
A kutyákat nem kell gyakran samponnal fürdetni. Én akkor javaslom a fürdetést, ha az állat tényleg piszkos, lehetőleg ne gyakrabban, mint havonta egyszer. Léteznek olyan hidratáló samponok, amelyek gyakori használat esetén sem okoznak problémát (pl.:Lentiderm, Dermilen, Dermoscent stb.). Ne zuhanyozza le naponta több alkalommal a kutyát, mert az nem tesz jót a bőrének. Ügyeljen arra, hogy az állat mindig teljesen megszáradjon. Gyakori probléma, hogy a kutyát a lakásban bevizezik és ott sokáig nedves marad a bőre, ami bőrgyulladáshoz, korpázáshoz vezethet.
Sajnos ideális parazitaellenes szer nincsen, csak olyan jól működő készítmények, amelyek közül egyiknek sem 100%-os a hatása. A teljesség igénye nélkül: Advantix spot on, Frontline combo spot on, Kiltix nyakörv stb.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem