Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy palotapincsi 1 éves kan kiskutyám, aki szobakutyus és elég sokat vakaródzik, pedig bolhát nem találok benne és kapott bolhaírtót is – miért vakarja akkor mégis magát? A másik, ami nagyon zavar, hogy a szőre nagyon hullik, ami a lakásban nagyon zavaró.

2011.10.17

Állatorvos
Érdemes állatorvossal megvizsgáltatni a kutya bőrének állapotát, a külső hallójáratokat és a bűzmirigyeket. Ha a bőrön van elváltozás, akkor bőrkaparék készítésével kiderülhet, hogy mi áll a probléma hátterében, így azt célzottan lehet kezelni. A szőrhullás bizonyos mértékig normális jelenség. Ha nem alakulnak ki szőrhiányos területek, a szőr nem könnyen kihúzható, a bőr egészséges és a szőr csillogó, akkor valószínűleg nincs betegség a háttérben. A vakarózást okozhatja allergia is. Érdemes bőr-szőr tápláló tablettát vagy spot on (pl.: Dermoscent) készítményt adni a kutyának, illetve hasznos lehet, ha érzékeny bőrű kutyáknak való táppal eteti. Ha kutya bőre száraz, korpás, akkor jótékony hatásúak a hidratáló samponok is (pl.: Dermilen, Dermoscent, Lentiderm).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem