Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Barangolás hatlábon: úti célok kutyás nyaralóknak

2014. június 30.

Barangolás hatlábon: úti célok kutyás nyaralóknak

A nyaralás legfontosabb kérdése, hogy hová utazzon a család. Kutyussal vakációzók számára a lehetőségek köre kissé szűkül, de még így is rengeteg megoldás közül választhatunk.

1. Erdő közeli pihenés

Természetkedvelők első számú kedvence az erdős, fákkal és mezőkkel teli úti cél. A kutyagazdik szívesen viszik magukkal kedvencüket ilyen típusú kikapcsolódásra, ahol megfelelő odafigyeléssel, pórázon kedvükre barangolhatnak együtt. Ha mi is ilyen jellegű nyaralásra vágyunk, négylábú barátunk védelme érdekében tájékozódjunk az adott terület kutyákkal kapcsolatos szabályozásairól és ne feledkezzünk meg az állat kullancs és bolha csípéseinek megelőzéséről sem. A Frontline Combo cseppek és a Kiltix nyakörv például gyorsan kifejtik hatásukat, ezért elegendő az utazás előtt 2-3 nappal az  állatra helyezni őket.

2. Vízparti mulatság

Remek program lehet, ha kedvencünkkel egy időre elvonulunk a város forgatagából, például egy tópartra. Ha vízpartot céloznánk meg, érdemes olyat keresni, ahol kutyusunkkal együtt fürdőzhetünk a hőségben. Állatkánk méretétől függetlenül szinte biztos, hogy nagy élmény lesz számára a lubickolás, és szerencsére már az ország több pontján, valamint a környező országokban is számos ilyen helyet találunk. Előfordulhat, hogy négylábú barátunk nem szeret úszni, ha ezzel a parton állva szembesülünk, akkor sem érdemes erőltetni. Meg fog minket várni a parton és lassacskán talán ő is kedvet kap a fürdőzéshez. Fontos szempont, hogy inkább tavat válasszunk, mint folyót. Folyóban úszni még rutinosabb kutyusok és gazdik számára is nehezebb, mert előfordulhatnak hirtelen örvények, amelyek balesethez vezethetnek. Az ebek többsége könnyen fölfázik a hideg vízben, ezért inkább csak akkor vigyük vízbe kedvencünket, ha legalább 20 Celsius-fokban mártózhatunk.

3. Városi kaland

Izgalmas kirándulásokat tehetünk az otthontól távoli városokban is. Számos látnivaló van, ahová kutyusunkat is magunkkal vihetjük, ráadásul már sok kávézó teraszán is szívesen látják a bundás családtagokat, ezért nem kell otthon hagynunk kedvencünket, ha szeretnénk valami finomat fogyasztani. A kulturális programok többségére (múzeumok, színházi előadások) sajnos nem vihetjük be a kutyát, ám a szabadtéri fesztiválokon általában senkit sem zavar, ha velünk van az eb. Városi kirándulásokra is mindig vigyünk magunkkal itató edényt és néhány finom falatot. Források: dogtrekker.com / alphavetallatkorhaz.ning.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem