Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Bársonytalpú menhelyről – fogadj örökbe!

2018. július 02.

Bársonytalpú menhelyről – fogadj örökbe!

Rengeteg pozitív érv áll a macskatartás mellett. Ha azon gondolkozunk, hogy szeretnénk a családot cicával, esetleg cicákkal bővíteni, mindenképp érdemes először a menhelyeken körülnézni. Semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor egy elhagyott kisállat általunk egy szerető otthonba kerül és esélyt kap egy jobb életre.

Sajnos tavasszal nagyon sok bársonytalpú kerül menhelyre, így biztosan találunk olyan cicát, amelyikbe azonnal beleszeretünk. Fontoljuk meg, hogy kisebb vagy nagyobb testű, valamint rövid vagy hosszú szőrű macskát szeretnénk. Az aprócska minitigrisek könnyebben alkalmazkodnak, de az idősebbek is remekül beilleszkedhetnek a családunkba, szóval bátran hallgassunk a szívünkre.

Az örökbe fogadható cicák jóval olcsóbbak is a tenyésztőktől vásárolt kedvencekkel szemben. Legalábbis akkor, ha a kiválasztott kisállat egészséges. Előny továbbá, hogy a menhelyre bekerülő macskák egészségügyi állapotát azonnal ellenőrzik, szükség esetén beoltják őket, féreghajtót kapnak, és az ivarérett példányokat ivartalanítják. A kölykök természetesen ivartalanítási kötelezettséggel vihetők el, így biztosan nem születnek majd újabb picik, ami azért jó, mert bármilyen aranyosak, sokszor nem egyszerű nekik gazdit találni, hiszen hihetetlenül sok kiscica jön világra minden évben.

Ha a cicánk egészséges, akkor se feledkezzünk meg az éves vizsgálatokról, mert csak így fedezhető fel időben, ha mégis megbetegedett volna kedvencünk. Az idejében elkezdett kezelés akár életet is menthet.

Ha kérdésünk van, a menhelyek munkatársaihoz bármikor fordulhatunk, és biztosan tudnak nekünk segíteni, hiszen a kutyusok és a cicák gondozása az életük része, nem a vagyonszerzés a cél, mint egyes tenyésztőknél.

Bár a kutyák is imádnivalók, plusz érv a bársonytalpúak mellett, hogy a kevesebb szabadidővel rendelkezők is bátran befogadhatják őket. A macskák önállóan tisztán tartják a bundájukat – bár a hosszú szőrűek esetében a fésülés elengedhetetlen – ösztönösen az alomban végzik a dolgukat és el is temetik azt, valamint nem kell velük naponta többször is sétálni menni. Elegendő biztosítani a jó minőségű ételt és a friss vizet, kitakarítani naponta az almot, és játszani velük egy kicsit, ha igénylik.

AniOne alomtál AristoCat kitten babakék 37x6x28cm

Persze nem minden cica szeret játszani, ellenben a komolyabb bársonytalpú is nagyon jó társ lehet, amikor TV-t nézünk vagy olvasunk, hiszen, ha kialakult a megfelelő bizalom, biztosan hamar az ölünkbe bújik, és velünk együtt sziesztázik. A kényeztető simogatást pedig dorombolással hálálja meg.

A macskák remek vadászok, ezért ha egerek szaladgálnak a környéken, akkor is érdemes az örökbefogadás mellett dönteni. Sőt, a szobatigrisek sok esetben még a pókoktól is megszabadítanak minket a lakáson belül is. Ez újabb hatalmas plusz pont lehet a bársonytalpúak mellett.

Talán nem is gondolnánk, de egy cica pozitívan hat az egészségünkre is. Amellett, hogy a kedves kis szőrgombóc érzelmileg feltölt minket, csökkenti a stresszt és a vérnyomást is. A dorombolás terápia lehet az ember számára, és segítheti a gyógyulást. Ezért szinte minden korosztály számára tökéletes társ lehet egy minitigris.

 

Forrás: sheknows.com