Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Békés új évet – szilveszteri előkészületek gazdiknak

2017. december 20.

Békés új évet – szilveszteri előkészületek gazdiknak

A partik hangos zaja, a zsúfolt házak, valamint a tűzijátékok és petárdák durranása mind-mind kellemetlenséget, szorongást, illetve stresszt okozhat háziállatainknak. Megfelelő előkészületekkel viszont elviselhetőbbé tehetjük kedvenceink számára a szilveszter éjszakát.

  1. Menedék

Legyen egy olyan helyiség, ahol kutyusunk vagy cicánk biztonságban érezheti magát. Egy olyan szobát biztosítsunk a háziállat számára, ahova bármikor visszahúzódhat. Legyenek bent vele kedvenc játékszerei, fekhelye, etetője és itatója. Engedjük le a redőnyöket, hogy kevesebb hang és villogó fény jusson be a szobába.

  1. Ismerős ruhadarab

Egyes állatoknak segíthet, ha otthagyunk velük egy olyan ruhát, például pulóvert, amin érzik az illatunkat. Ez a közelségünket jelenti számukra, akkor is, ha épp nem vagyunk ott, hanem a vendégekkel foglalkozunk az ebédlőben vagy a nappaliban.

  1. Finomságok a tálban

Pozitív jelzés lehet kutyánk vagy macskánk számára, ha kedvenc eledeléből kínáljuk néhány falattal. Viszont ne lepődjünk meg akkor sem, ha esetleg hozzá sem nyúl bundás barátunk a finomsághoz, ugyanis a stressz okozhat étvágytalanságot.

  1. Zárt kilátás

Bár mi magunk valószínűleg szívesen gyönyörködnénk a tűzijátékokban, kedvencünkre viszont biztosan negatív hatással vannak, ezért igyekezzünk besötétíteni. Fontos, hogy minél kevesebbet érzékeljen háziállatunk a kinti fényekből és hangokból.

  1. Ne büntessünk

Ha valami rosszat tesz az eb vagy a minitigris, ne haragudjunk rá, és ne büntessük meg. Sokkal fontosabb, hogy megpróbáljuk lenyugtatni őt, szánjunk egy kis időt játékra, vagy kínáljuk meg jutalomfalattal. Ha lehet, tereljük el a figyelmét arról, amitől idegessé vált, és igyekezzünk nem terhelni további negatívumokkal.

  1. Feromonok

Ma már kaphatóak olyan különböző szintetikus feromonok, amik nyugtatóan hatnak az állatok idegrendszerére. Ezekből legalább egy héttel szilveszter előtt érdemes beszerezni, és használjuk őket utána is egy darabig.

  1. Állatorvos

Ha tudjuk négylábúnkról, hogy különösen rosszul viseli a zajos éjszakákat és a vendégsereget, akkor egyeztessünk az állatorvossal. Különböző gyógyszerek vagy terápiák segíthetnek abban, hogy kedvencünk könnyebben átvészelje az év végi kavalkádot. Ha szükségesnek látjuk, mindenképp forduljunk szakemberhez.

Ha kellő figyelmet fordítunk bundás barátainkra, akkor valószínűleg problémamentesen indul majd az új év, illetve mindenki jól érzi majd magát szilveszter éjszakáján. Háziállatunk jelenlétére készítsünk fel az érkező vendégeket is, hogy ők is képesek legyenek megfelelően kezelni a nyugtalan állatot.

 

Forrás: petable.care