Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Berni pásztor kutyám 3 éves, és napok óta nehezen kel fel, úgy látszik, hogy a hátsó részét nehezen tudja felemelni, és a járása is nehézkes (kb. 80 kg a kutya). Lehet, hogy a csontozatával vagy az izületeivel van baj? Kérdésem, hogy mit tegyek, milyen étrend kiegészítőket adjak neki ? Nem tudom, hogy a gerincével van-e baj vagy a hátsó lábaival… Köszönöm a válaszát előre is. Tisztelettel, egy aggódó gazdi.

2011.04.17

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy ebben az esetben a kutya állapotának felmérése röntgen vizsgálattal lehetséges. Szükséges egy diszpláziaszűrés és esetlegesen egy gerincfelvétel. A felvételek értékelése után lehet a megfelelő gyógykezelést alkalmazni. Sajnos elég valószínű, hogy a kutyának csípőizületi diszpláziája van. Ebben az esetben a cél a fájdalomcsillapítás és az ízület kopásának késleltetése. Fontos, hogy az állat ne hízzon el. Ha a kutya nehezen mozog, fájdalmat jelez, akkor fájdalomcsillapítót kell adni neki. Fontos, hogy a kutyának ne adjon emberek számára gyártott készítményeket, mert ezek a gyomor és bélcsatorna vérzését okozhatják. Algopyrin tabletta rövid távon (2-3 nap) alkalmazható kutyák esetében is. Hosszabb távon biztonságosabbak az állatok számára gyártott fájdalomcsillapítók. Kiegészítésként lehet adni zöldkagyló kivonatokat, illetve telítetlen zsírsavakat tartalmazó kapszulákat (pl.: halolaj). A diszplázia egyes eseteiben felmerülhet bizonyos műtéti beavatkozások szükségessége. Fontos megemlíteni, hogy egyes esetekben hasi fájdalom is okozhatja a hátsó testfél elégtelen használatát (pl.: szukák esetében a gennyes méhgyulladás).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem