Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Beteg a cicám. Szüleimnél lévő házi macskáról van szó, nincs bezárva, eljár más udvarokra is. 2-4 hete csökkent az étvágya, jelenleg már nem is eszik, inni sem akar. Az elmúlt egy-másfél hét alatt sokat fogyott, szinte már csont és bőr. Megelőzően hasmenése is volt, ami elmúlt, de a végbélnyílás környéke folyamatosan ürülékkel szennyezettnek hat. Láthatóan gyenge, ha bármilyen ételt rakok elé, inkább odébb megy, de nem eszik. A sima vizet sem issza. Az elmúlt időszakban volt belőle kullancs eltávolítva (édesanyám által) több alkalommal, melyek az eltávolítás után is élve maradtak (egy kivételével, amiről édesanyám nem tudja biztosan, hogy “nem szakadt-e bele a feje”)

Köszönettel
István

2013.06.07

Állatorvos
Sajnos ezen a problémán nem lehet a távolból segíteni. Az állatnak sürgősen orvosra lenne szüksége. A cicának valószínűleg infúzióra, antibiotikumra, probiotikumra lenne szüksége. Kullancstól is kaphatott fertőzést a cica, azt a betegséget is antibiotikummal kell kezelni. Ha a tüneti gyógykezelés nem hoz eredményt, akkor vérvétel és bélsárvizsgálat is szükséges lehet.
Vissza a kérdésekhez