Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Bichon havanese kutyám másfél éves és már többször voltunk állatorvosnál, hogy vakarja fülét, testét. Eddig select gold tápot kapott, most egy újabb marhahusos táppal próbálkozunk de továbbra is vakarózik. Kapott injekciót egy ideig jó volt, aztán minden újra kezdődött. Mi lehet a probléma? Mit javasol?

2015.02.13

Állatorvos

Valószínűleg a kutya allergiás. Ha a tünetek jelentkezésének idején került új dolog a kutya környezetébe, akkor az el kell távolítani (étel, pokróc, illatosító, szőnyeg, etetőtál stb.). Allergiateszt elvégzése nélkül csak találgatni lehet, hogy mire érzékeny az állat és csak tüneti kezelés lehetséges. Ellenőriztetni kell a bűzmirigyek állapotát is. Első körben vásároljanak érzékeny kutyáknak való tápot (pl.: Petbalance Medica táplálékallergia kezelésére, Hill’s z/d stb.). A választott tápot 6-8 héten át kell etetni ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a diéta hatékony-e. Ez alatt az idő alatt a kutya csak vizet kaphat a tápon kívül. Ha javul az állat állapota, akkor a tápláléknak szerepe volt a tünetek kialakulásában. Sajnos egy kutya sok dologra lehet egyszerre érzékeny. Az allergiateszt eredménye alapján azokat a dolgokat ki tudjuk kerülni, amelyeket lehetséges. Beszéljen állatorvosával a lehetőségekről. Jótékony hatásúak a kifejezetten allergiás állatoknak gyártott samponok (pl.:Allermyl, Ermidra) és a bőrtápláló készítmények. Az allergiás bőrön könnyen jelentkezhetnek másodlagos bakteriális és gombás fertőzések, amelyek kezelése nélkül nem várható az állapot javulása.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem