Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Biztonságos beltéri játék

2014. december 19.

Biztonságos beltéri játék

Ha a ketrec szép és tágas, akkor is fontos, hogy kisemlősei a rácsokon kívül is mozoghassanak. Ehhez azonban el kell távolítania a szobából minden veszélyforrást.

A napi minimum egy órás testmozgás egy biztonságos, beltéri, ketrecen kívüli területen nagyon jót tesz a kisállatoknak. Az egerek és hörcsögök szabad mozgása veszélyes lehet, mivel ezek az apró lények könnyedén eltűnhetnek egy szekrény mögött, az ágy alatt, vagy a fal valamely repedésében. Természetesen nekik is szükségük van testmozgásra, ám biztonsági okokból inkább biztosítson az apróságoknak egy nagyméretű ketrecet, ahonnan nem tudnak megszökni.

http://www.fressnapf.hu/kisallat_ketrec_romulus/

Megoldás lehet, ha több ketrecből épít egy nagy, több szintes házat, vagy egy madárházat alakít át egér-, hörcsögkalandparkká. Ha időnként újakra cseréli a megszokott játékokat, kisállatainak mindig változatos, szórakoztató környezetet biztosíthat.

http://www.fressnapf.hu/anione-bujo-henger-kisallatoknak/

Kalandozás a szobában

Nagyon izgalmas feladat a nagyobb rágcsálók és nyulak számára, ha felfedezhetik a szobát. Az állatnak elég szelídnek kell lennie ahhoz, hogy az ugrándozás után visszatehesse őket a ketrecbe. Az új kedvenceknek szükségük van néhány hétre, hogy megszokják új környezetüket és gazdijukat. Sokat segít az állatkák bizalmának elnyerésében, ha finom falatkákkal, csemegékkel kínálja őket, amelyeket ahogy bátorodnak már a kezéből is elfogadnak majd.

http://www.fressnapf.hu/real-nature-snack-60g-kisallatoknak-6-fele/

A család legújabb állatkáit csak azután engedje ki a ketrecből, ha már anélkül könnyedén meg tudja fogni őket, hogy pánikba esnének. Nem szabad semmit sem erőltetni, mert ha túl gyorsan akarja kézbe venni vagy simogatni az állatokat, azzal csak késlelteti a bizalom kialakulását. Engedje, hogy az állat saját tempójában közeledjen Önhöz.

Első a biztonság

A szabad játék előtt győződjön meg arról, hogy a szoba készen áll-e a kisállatok fogadására. Ez azt jelenti, hogy minden lehetséges veszélyforrást el kell távolítania. Az előkészület eltarthat egy ideig, de megéri az erőfeszítést, ha kedvenceit mindig ugyanabban a helyiségben engedi ki, és fenn tudja tartani az állatbiztos körülményeket.

Egy nyúl, tengerimalac, csincsilla vagy patkány számára az egész szoba csodás, színes mászókák tárházát jelenti. Fel- és lemászás, ugrándozás – erről fog szólni az egész kint töltött idő.

A balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy ne legyen olyan sarok, repedés, szekrény vagy kanapé, amely mögött, alatt kedvencei könnyedén eltűnhetnek. A nyitott ajtajú elektromos berendezések, például a mosógépek, mikrohullámú sütők, valamint a gardróbok nagyon csábítóak, ugyanakkor veszélyesek is lehetnek kisemlősei számára. Ezért jobb, ha minden lehetséges repedést eltorlaszol, és minden ajtót bezár, hogy kedvencei véletlenül se szökhessenek nem nekik való helyre, mert kíváncsiságuk akár az életükbe is kerülhet.

A szobában elhelyezett növényekkel sem árt óvatosnak lennie. A legtöbb kisállat természetes ösztöne a zöld levelek rágcsálása, ám sajnos néhány növény mérgezést okozhat vagy akár végzetes is lehet kedvencei számára. Ismerje meg, mely növények ártalmatlanok kisállatai számára, és minden mást távolítson el a kisemlős által hozzáférhető helyekről. Sajnos a rágcsálással nem csak a növények esetében kell számolnia, hanem az erősáramú kábeleknél is. Ezek óriási kockázatot jelentenek, mert ha az állat útjába kerülnek, biztos, hogy megkóstolja őket. Ha lehetséges, minden vezetéket helyezzen kábelcsatornába. Amennyiben ez nem megoldható, válassza le a játéktérből a szoba veszélyes részeit és csak a teljesen biztonságos területre engedje ki az állatot.

A kisállat számára veszélyforrás lehet a forró sütő, valamint az égő gyertya is. A játék kezdete előtt távolítsa el ezeket is kedvence környezetéből, majd zárja be az ajtókat, ablakokat. Amíg az állat szabadon van, sose hagyja magára, mindig tartsa szemmel, hogy bármikor beavatkozhasson, amikor szükséges.

Amikor eljön a játékidő vége, egy szelet sárgarépával vagy almával csalogassa vissza kedvencét a ketrecbe.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem