Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Biztonságos cicakalandok

2016. április 28.

Biztonságos cicakalandok

Dobja fel kedvencei mindennapjait egy kültéri ketreccel! A kinti környezetben ugyanis sokkal több hanghatás és más benyomás érheti az állatot, így természetes felfedező ösztönét is kielégíti.

Mindig figyeljünk arra, hogy biztonságos lakhelyet válasszunk, mely minden oldalról védi kedvencünket az esetleges ragadozókkal szemben, vagy egyszerűen visszatartja őt attól, hogy túlságosan messzire kalandozzon.

A cicák szeretnek szabadon kóborolni, számos gazdi azonban okkal tart attól, hogy kedvencét baj érheti odakint. Akár a forgalom, akár a betegségek, számos mérgező anyag, növény, vagy a más állatokkal való összetűzés miatt is rémálomba fordulhat a jókedvű sétálgatás. Egyes statisztikák szerint az aktív kinti életet élő cicák élete potenciálisan rövidebb lehet, mint benti társaiké. Barangolás közben könnyebben elkaphatják a macskaleukémiát is, mely rendkívül súlyos betegség. Így maguknak és cicánknak is rengeteg stresszt spórolhatunk meg azzal, hogy odafigyelünk a megfelelő mozgásformákra és mozgásterepre.

A legnagyobb ajándék, melyet macskánk számára adhatunk, az a biztonságos, nyugodt környezet és az otthon. Mivel azonban természetükből és ösztöneikből adódóan ragadozók, cicáink gyakorta nem elégszenek meg az otthon kínálta ingerekkel és izgalmakkal, hanem ennél többre vágynak. Szükségleteiket többféleképpen elégíthetjük ki: megfelelő hámmal kisebb sétára vihetjük magunkkal, vagy pedig egy biztonságos kültéri részt alakíthatunk ki számukra.

http://www.fressnapf.hu/anione-cica-hamporaz-nylon-kek-s-23x30x100cm/

Egész kis cicabirodalmat hozhatunk így létre: a régi famaradványok, rönkök kitűnőek a mászkáláshoz és a karmok koptatásához. Egy létra egyszerű és praktikus lehet az ugrándozáshoz, nyújtózkodáshoz, és nézelődésre is kiváló. A különféle emeletek és a rácsozott cicafolyosók remek összekötők, és a benti mozgástér meghosszabbításaként tudnak működni. Közben pedig kiküszöböljük annak veszélyét, hogy cicánk kiessen, így elkerülhetjük a komolyabb sérüléseket.

Az egyszerű dróthálók visszatartják bársonytalpúnkat attól, hogy a kelleténél messzebbre kóboroljon el. Egy kisebb dróthálós sátor egyszerűen hordozható, és bárhol könnyen felállítható, így kedvencünk kedvére sütkérezhet, és velünk együtt élvezheti a jó levegőt, miközben a kártékony bogarak ellen is oltalmat élvez. Érdemes kreatívnak lennünk, egy kis tervezéssel már ki is terjeszthetjük a közös szórakozás terepét!

Források: healthypets.mercola.com / purrfectfence.com / paws.org

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem