Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Biztonságos és nyugodt új évi party?

2017. december 29.

Biztonságos és nyugodt új évi party?

Minden évben nagy gondot okoz az újévi petárdázások és tűzijátékok miatt rettegő kutyák megnyugtatása. Elmondhatatlanul fontos, hogy, ha kutyusunk egyébként vas idegrendszerrel rendelkezik és nem fél az éles hangoktól, akkor is készüljünk fel a legrosszabbra. De mit tehetünk, hogy kedvencünk valóban biztonságban legyen?

  • Első dolgunk legyen, hogy ellenőrizzük a kedvencünk chipjéhez tartozó elérhetőségeket. Tegyünk egy gyors látogatást az állatorvosunkhoz, hogy segítsen az összes adat ellenőrzésében.
  • Szilveszterkor szigorúan csak pórázon sétáltassuk kedvencünket és gondoskodjunk róla, hogy a nyakörvén legyen biléta az elérhetőségeinkkel.
  • Ne hagyjuk a kertben vagy az erkélyen. Erre az estére tegyük biztonságba a házba.

A fenti pontokat a kutya félelmétől függetlenül, minden felelős gazdának ajánlatos betartani.

Azok a gazdik, akik már tudják, hogy kedvencük retteg a szilveszteri zajoktól, további intézkedéseket tehetnek kutyusuk érdekében. Maradjunk a kutyánkkal erre az estére, szervezzük magunkhoz a bulit. A gazdi jelenléte sokat segíthet kedvencünknek, hogy nagyobb biztonságban érezze magát, azonban figyeljünk rá, hogy viselkedjünk természetesen. Nem kell pátyolgatni, nyugtatgatni, állandóan simogatni és ölbe venni, mert sajnáljuk, hogy fél. Ezzel csak abban erősítjük meg, hogy szerintünk is van mitől félnie és még nagyobb pánikot gerjesztünk. Amennyiben enyhe félelemről van szó, esélyes, hogy játékkal, vagy feladatokkal, amiért persze majd jár a jutalomfalat is, elterelhetjük a figyelmét a zajokról. Komoly félelem esetén ezt a módszert ne erőltessük, elég, ha hagyjuk, hogy egy számára biztonságosnak vélt helyen átvészelje az estét. A kinti zajok erősségét csökkenthetjük a számára, ha bezárjuk az ablakokat, ajtókat és a benti zenét vagy TV-t a szokásosnál hangosabbra állítjuk. Megfontolandó az erősen pánikoló vagy félős, idős kutyáknál, enyhe nyugtató alkalmazása, melyre már számos természetes készítmény is létezik. Ezek alkalmazásáról mindenképpen egyeztessünk állatorvosunkkal és lehetőleg csak valóban súlyos eseteknél használjuk.

Figyeljünk rá, hogy idősödő kutyák érzékenyebben reagálnak a külső ingerekre, így egy addig nem félős kutya is ideges lehet a petárdázástól idősebb korára és az addig félős kutya reakciói súlyosbodhatnak. Ez alól kivétel, ha kedvencünknek az érzékenysége mellett, a hallása is romlott, mert ebben az esetben pont, hogy javulni fog a helyzet.