Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Biztonságos utazási tippek kedvenceknek

2017. június 08.

Biztonságos utazási tippek kedvenceknek

Ha négylábúnkat is magunk mellett szeretnénk tudni a nyaralás ideje alatt, akkor ajánlott jóval előtte nekilátni a készülődésnek. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen az út során, végig kell gondolnunk és utána kell járnunk annak, hogy pontosan mire lesz szükségünk az adott helyen. Belföldi vagy külföldi utazás? Autóval vagy repülővel? Gondoljuk át jóval előtte!

Mivel egy hosszabb út bezárva egy szállítóboxba, valamint az idegen helyet töltött napok stresszessé tehetik kedvencünket, ezért ajánlott mindent előre megtervezni, hogy biztosan jól érezze magát bundás barátunk is a nyaraláson. Bár repülővel is megoldható az állatszállítás, a legnyugodtabbak akkor lehetünk, ha autóval indulunk útnak. Ha repülővel szeretnénk utazni, akkor érdeklődjünk a választott légitársaságnál kedvencünk utazási körülményeiről.

 

Akár kutyánk, akár macskánk van, fontos, hogy ne tartózkodjon az állat szabadon az autóban a vezetés ideje alatt, mert könnyedén elvonhatja a figyelmünket, és balesetet okozhatunk. Mindenképpen szerezzünk be egy szállítóboxot.

 

AniOne szállítóbox fekete-szürke 50x33x32cm

 

A nyári napokon különösen fontos, hogy a hordozó jól szellőzzön. Méretét tekintve akkora legyen, hogy kedvencünk kényelmesen meg tudjon benne fordulni, legyen lehetősége a dobozban állni, ülni, feküdni egyaránt.

 

A szállítódobozzal még az indulás előtti napokban érdemes összebarátkoztatni háziállatunkat, hogy ne tápláljon felé negatív érzelmeket és bátran utazzon majd benne. Az első ismerkedés ideje alatt maradjunk a lakáson belül, hagyjuk, hogy kedvencünk körbeszimatolja és magától menjen bele, majd ha már a zárt ajtóval sincs problémája, tegyünk meg kisebb távokat is a házon kívül, autóval. Az autóban töltött időt is érdemes fokozatosan növelni. Ügyeljünk arra, hogy a szállítóboxot megfelelően rögzítsük, és ne csússzon el egy esetleges nagyobb fékezésnél vagy a kanyarban. Ha nem megy olyan könnyen a box elfogadása, érdemes jutalomfalatokkal motiválni az ebet vagy a cicát. A pozitív megerősítés ilyenkor is sokat segíthet. Használhatunk feromon tartalmú sprayt, amelyet az utazóboxra fújhatunk, ezek a készítmények segítenek megbarátkozni a dobozzal és az utazási stresszt is csökkentik.

 

Indulás előtt 3-4 órával ajánlott megetetni háziállatunkat, majd hagyni, hogy elvégezze a dolgát. A mozgó járműben az út alatt már ne adjunk neki ennivalót. Ha több órásra nyúlik az utazás, álljunk meg időnként, és itassuk meg négylábúnkat friss, hideg vízzel.

 

AniOne műanyag tál fehér 1245ml

 

Soha ne hagyjuk állatunkat egyedül a parkoló autóban. Még lehúzott ablaknál is pár perc alatt annyira felmelegedhet a jármű utastere, hogy kedvencünk hőgutát kaphat és akár el is pusztulhat.

 

Egy kutyus vagy minitigris bőröndjébe az alábbiakat kell bepakolnunk: oltási könyv, orvosi papírok (ha állandó gyógykezelés alatt áll az állat), útlevél (ha át szeretnénk vele lépni a határt), gyógyszerek, a már jól bevált eledel, etető- és itatótál, póráz, kutyapiszok-zacskó, sampon, fésű, továbbá ne feledkezzünk meg bundás barátunk kedvenc játékáról és fekhelyéről sem, hogy könnyebben hozzászokjon az idegen szálláshelyhez. Fontos, hogy amennyiben külföldre utazunk, jóval a tervezett utazás előtt tájékozódjunk állatorvosunknál, hogy milyen kezelések, védőoltások, vizsgálatok szükségesek az adott országba történő belépéshez.

 

Ha esetleg még nincs, mindenképpen kapjon microchipet az állat. Erre nem csak azért van szükség, mert kötelező, hanem azért is, mert ha esetleg elszökik tőlünk, akkor könnyebben be tudja azonosítani a megtaláló egy állatorvos  segítségével, és azonnal tudnak minket értesíteni. Emellett a kutyusok és a cicák nyakörvére is érdemes lakcímtartót helyezni, és egy kis papírra beleírni az elérhetőségeinket.

 

Amennyiben valamiért úgy döntünk, hogy a szállítódobozon kívül hagyjuk utazni négylábúnkat, akkor figyeljünk arra, hogy ne lógassa ki a fejét az ablakon, mert könnyedén sérülést szerezhet.

 

Akárhova is vezessen utunk, gyűjtsünk össze minél több információt a szálláshelyről, és győződjünk meg arról, hogy örömmel fogadják ott a háziállatokat. Olvassuk el a házirendet vagy az állatokra vonatkozó szabályzatot, és tartsuk is be őket, hogy máskor is szívesen lássanak minket.

 

 

Forrás: pets.webmd.com