Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Borúra derű: játsszunk a négy fal között!

2016. október 14.

Borúra derű: játsszunk a négy fal között!

Ahogy a napok egyre hűvösebbé válnak, négylábú kedvenceink is szívesebben maradnak bent a meleg lakásban. A kistermetű kutyusok és cicák játékidejét érdemes a négy fal között töltenünk, hogy biztosan mindkét fél élvezze, és senki ne fázzon meg a végére. Ha ügyesek vagyunk, akkor egy pici szoba is elegendő ahhoz, hogy jól érezze magát háziállatunk és mozgásigényét is kielégítse.

Ha cicánk van, akkor egy kicsit könnyebb a dolgunk, hiszen ők képesek hosszasan eljátszadozni egy cukorkás papírral is, persze ez hosszú távon nem túl változatos program. Ahhoz, hogy bársonytalpúnk akkor is boldog legyen, amikor nem vagyunk otthon, szerezzünk be egy cicabútort, amelyre felmászhat, hiszen a cicák szeretnek a magasból lefelé kémlelni. Emellett pedig fontos a kaparófa-rész is, hogy ne a bútorainkon élesítse körmeit a szobatigris.

Jó, ha van egy-két polc, ahova a cica bármikor felugorhat, anélkül, hogy leverne róla valamit, és az ablakpárkányt is javasolt szabadon hagyni. A legtöbb cica szeret kifelé nézelődni az ablakon vagy egyszerűen csak pihenni előtte. Egy cserép macskafű társaságát biztosan egyetlen szőrgombóc se bánná. Ha esetleg túl keskeny az ablakpárkány, de van alatta radiátor, akkor kedveskedhetünk cicánknak egy fűtőtestre rögzíthető fekhellyel is.

Néhány játékszert mindig érdemes szem előtt hagyni, hogy véletlenül se unatkozzon a bársonytalpú. Egy-egy labda, egy plüssegér vagy egy felakasztott és lelógó botos cicajáték hosszú időre le tudja kötni a szobatigris figyelmét. A jutalomfalattal tölthető labda vagy egyéb figura különösen motiváló, hiszen nem csak a guruló tárgynak köszönhetően izgalmas a vadászat, de még pár finom falathoz is hozzájut a minitigris, ha elég kitartó és ügyes.

Amikor már hazaértünk a munkából, és tudunk egy kis időt szánni kedvencünkre, a hagyományos játékok mellett előkerülhet az IQ cicajáték is, mely érdekes és mókás időtöltést biztosít a gazdi és cicája számára egyaránt. Az IQ játékok több nehézségi szinttel kaphatóak, így kiválaszthatjuk bársonytalpúnk számára a legmegfelelőbbet.

AniOne cicajáték készségfejlesztő 19x19x21cm

Ha épp nem szeretnénk játékra költeni, és a jelenlegiek nem mindig kötik már le a szobatigris figyelmét, a legolcsóbb megoldás, ha leteszünk néhány kartondobozt a földre. A cicák imádnak a dobozokban bújkálni és üldögélni. A kreatívabb gazdik akár várat is készíthetnek a kartonpapírból.

Persze akkor sincs nehéz dolgunk, hogyha kutyusunk van. A labda mindig tökéletes választás, akár kint, akár bent szeretnénk játszani, csak arra figyeljünk, hogy alacsonyan repüljön, és ne verjünk le vele semmit. A puha plüssjátékok talán ilyenkor még jobb választásnak bizonyulnak, ráadásul azokat nem csak dobálni lehet, hanem húzogatni is.

AniOne kutyajáték AFRICA kötél fogóval 22cm

A jutalomfalattal tölthető játékszer a kutyusok esetében is nagyszerű választás. A csont formájú rágókát, melyben finom falatok lapulnak, valószínűleg jobban kedvelik az ebek, de a labda is szuper, hiszen meg is mozgatja a négylábút, ami nagyon fontos, különösen a hidegebb napokon.

Az őszi időszak, amikor az eső vagy a lehűlt levegő bent tart minket, tökéletes arra is, hogy újabb trükköket, illetve vezényszavakat tanítsunk meg négylábúnknak. Akár egy kisebb szlalom pályát is felépíthetünk a nappaliban, csak rajtunk múlik, hogy mennyire vagyunk kreatívak, ha közös játékról van szó.

Fontos, hogy ősszel és télen is mozogjunk és játsszunk kedvenceinkkel minden nap, mert a rendszeres mozgás hozzájárul egészségük megőrzéséhez. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk ilyenkor a táplálásra is, nehogy elhízzon kedvencünk a téli hónapok alatt, mert esetükben az komoly problémákhoz vezethet. Szükség esetén forduljunk állatorvoshoz, és kérjük ki a tanácsát.

Forrás: pets.webmd.com