Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Boxba szoktatás

2015. július 27.

Boxba szoktatás

Utazások során nagy hasznunkra válhat, ha kedvencünk örömét leli a boksz használatának, ami lehet összecsukható ketrec, vagy műanyag boksz is. Több szempontból is praktikus.

Egyrészt nyugodt szívvel hagyhatjuk egy hotel szobában pár órára, anélkül, hogy a szoba épségéért kellene aggódnunk. Másrészt kedvencünknek biztonságot ad idegen környezetben is, ha ismerős helyen pihenhet, ami a saját, ismerős szagokat hordozza. Amennyiben az ajtótól és a folyosó zajától távol helyezzük el a boxot, elkerülhetjük, hogy az idegen zajoktól megijedve, ugatásba kezdjen kedvencünk, ezzel kellemetlen szituációba sodorva minket a hangoskodása miatt. A boksz helyes bemutatásával, kutyusunk a nyugalommal és biztonsággal fogja összekötni a benne töltött időt, így máshol is nyugodtan alszik majd benne.

Miután megvettük a boxot, helyezzük el olyan helyen, ahol kedvencünk kényelmesen körbe tudja járni, megszagolni. Adjunk erre neki 2 napot, majd a kedvenc falatjával csaljuk be a boxba. Eleinte engedjük neki, hogy azonnal ki is forduljon onnan, ha ahhoz van kedve, és csak akkor lépjünk tovább, ha már komfortosan mászkál benne.

A következő lépés, hogy pár másodpercre becsukjuk a boksz ajtaját, amíg megeszi a jutalomfalatot. Amennyiben azonnal ki akar jönni, esetleg kaparja az ajtót, vagy nyüsszög, mindenképpen várjuk ki, míg megnyugszik és csak azután engedjük ki. Növeljük a bezártan töltött időt 10-15 percig, úgy hogy közben a boksz mellett vagyunk, majd ha ezt elértünk, kezdjük el az ágyunk mellett altatni a boxban. Egy hétig mehet a boxban alvás, majd bevezethetjük, hogy napközben is bezárjuk rövidebb időkre, azonban nehezítésképpen, hagyjuk el a szobát pár percre és nézzük meg, hogy viseli. Amennyiben a szoba elhagyásakor nyüsszögni kezdene, csak akkor térjünk vissza a szobába, miután megnyugodott és csöndben van.

A fentiek teljesítése után a házat is elhagyhatjuk rövidebb időkre, úgy hogy kedvencünket a boxban hagyjuk és innentől kezdve a feladat csak arra vár, hogy nyaralás során is teszteljük. Nem árt azonban rendszeresen gyakorolni és beiktatni a mindennapokba a boksz használatát, hogy a későbbiekben, valóban úgy funkcionáljon, mint ahogyan azt szeretnénk.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem