Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Cicabiztos karácsonyfa

2015. december 12.

Cicabiztos karácsonyfa

Ha cicagazdik vagyunk, akkor különös figyelmet kell fordítanunk a karácsonyfa felállítására. Valószínűleg senki sem szeretne arra ébredni, hogy a gondosan feldíszített fa reggelre már nem pompás ékessége otthonának, hanem egy roncs, ami a padlón hever az összetört díszekkel. Ráadásul ezek a balesetek kedvencünk sérülésével is járhatnak, így az ő érdekében is igyekeznünk kell megtenni a szükséges óvintézkedéseket.

Mindenekelőtt tekerjünk nylon fóliát a fenyőfa törzsére egészen a legalsó ágakig. A fólia anyagát nem kedveli a macska, így ezzel megelőzhető az, hogy a fatörzsön élesítse karmait és közben feldöntse a fát. Mindenképp jó minőségű, nehéz és stabil fenyőtalpat vásároljunk. Ha van rá mód, a biztonság kedvéért a falhoz is rögzítsük a fát.

Olyan helyet keressünk a karácsonyfa számára, ahol nincs a közelében polc, szobabútor vagy kanapé, így kevésbé lesz csábító a minitigris számára, hogy ráugorjon. Az is fontos, hogy a lehető legtöbb időt töltsük abban a helyiségben, hogy folytonos felügyelet alatt legyen bársonytalpúnk, így a nagyobb károkat elkerülhetjük.

A különböző karácsonyi égőkre is ügyelnünk kell. Szerezzünk be műanyag takarócsöveket vagy léceket, amelyek elrejtik a kíváncsi fogak és karmok elől az elektromos vezetékeket. A villogó fények egyébként zavarhatják a cicát, így mindenképp legyen egy olyan hely a lakásban, ahova a karácsonyfa fényei nem jutnak be, és a macska nyugodtan pihenhet.

A karácsonyfa alsó ágaira semmiképpen ne helyezzünk csillogó és törékeny díszeket, amelyek izgalmasak lehetnek a kedvencünk számára. Kerüljük a gyertyákat, a csillagszórókat, a fagyöngyöt és a csokoládét egyaránt, mert ezek mérgezést okozhatnak kedvencünk számára.

Ha nem szeretnénk, hogy előbb bontsa ki az ajándékokat cicánk, mint családtagjaink, akkor ne hagyjuk azokat őrizetlenül egyetlen éjszakára sem a fa alatt. Nem csak a csomagolásban, de önmagában is kárt tehet a kis kíváncsi, ha például egy erősebb díszszalag a nyakára tekeredik, esetleg lenyeli. A nagyobb ajándékok ráadásul mászásra ösztönözhetik bársonytalpúnkat, a cél pedig könnyen a karácsonyfa lehet.

Próbáljuk meg elterelni kedvencünk figyelmét a feldíszített fáról. Helyezzünk el a helyiségben több, számára izgalmas új játékot, cicabútort vagy cicakaparót, hátha azokkal szívesebben foglalkozik majd, és kevésbé kelti fel érdeklődését a karácsonyfa.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicabutor-candy-szurke-60x115cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-labda-nylon-zold-piros-szinben-2db-5cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-mozgo-kigyo-forma-15-25cm/

Amennyiben kedvencünk mindenáron a karácsonyfával és díszeivel szeretne játszani, permetezzük le őt egy kis vízzel (az elektromos égők ekkor legyenek áramtalanítva), hiszen ha negatív élmény társul majd a fához, legközelebb valószínűleg nem szeretne majd túlságosan közel merészkedni hozzá.

Bármennyire is óvjuk állatkánkat, előfordulhat, hogy mégiscsak megrágja a fa ágát vagy tüskéit. Ha cicánk furcsán kezd viselkedni, megváltoznak étkezési szokásai vagy kevesebbet, esetleg többet iszik, mint azelőtt, bágyadt és kedvtelen lesz, esetleg hány vagy hasmenése van minél hamarabb forduljunk állatorvoshoz.

Forrás: pets4homes.co.uk / cattraining.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem