Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Cicabiztos kert

2014. március 10.

Cicabiztos kert

Autó kerekei alá kerülhet, mérgezett rágcsálót ehet, csapdába léphet, illetéktelenek befoghatják vagy akár valamilyen betegséget is összeszedhet. Éppen ezért egy gondos gazdi mindent elkövet, hogy cicáját biztonságban tudhassa, ennek pedig alapja egy macskabiztos kerítés.

Kerítés kerítő


A kialakítás során figyeljünk arra, hogy a cica ne tudjon felmászni rá. Ha pl. mellette áll egy magasabb fa, akkor ügyeljünk rá, hogy az ágakra kapaszkodva ne tudjon átjutni. Ezt akár a fák megmetszésével is megoldhatjuk, vagy a fára dróthálót is tudunk erősíteni, hogy az állat ne tudjon kimászni a kerítés tetejére.

Manapság már számos lehetőség áll rendelkezésünkre; mindenféle fél-flexibilis kerítést vásárolhatunk a piacokon, amelyekre nem szeretnek felmászni a cicák. Stabil kerítéseknél viszont figyeljünk, hogy legyen egy befelé néző, kiálló része is, hogy megakadályozza a cicát abban, hogy felmásszon a tetejére. Figyelnünk kell arra is, hogy milyen növények vannak a kertünkben, mivel egy naphosszat unatkozó cica bármit elkezdhet harapdálni unalmában. A talaj- és gyepműtrágya mérgező lehet az állatok számára, ezért erre is fokozottan figyeljünk, hogy ne kerüljön a közelükbe, nem is beszélve a csigákról, amelyek elfogyasztása akár halálos is lehet a cica számára.

Kell egy kennel

Van egy másik lehetőség is, ha cicánk szabad levegőre vágyik. Alakítsunk ki a cica számára egy biztonságos, berendezett kennelt, ahol ugyanúgy élvezheti a kellemes időjárást, napsütést, esőt vagy akár a hóesést is. Mielőtt cicánkat kiengedjük a kertbe, biztosítsuk számára a szükséges védőoltásokat, illetve lássuk el paraziták (bolhák, kullancsok) elleni védelemmel is!

Ha ezekre odafigyelünk, akkor egy igazán cicabiztos kertben, biztonságban tarthatjuk kisállatunkat. Így egész nap szaladgálhat, játszhat és napozhat kiscicánk és nekünk sem kell aggódnunk! Forrás: hirposta.hu / tappancstanya.hu