Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Cicaboldogság egy életen át

2018. május 25.

Cicaboldogság egy életen át

Boldog cica egyenlő boldog gazdi! A macskáknak minden életszakaszban más táplálkozási igényeik vannak. Annak érekében, hogy cicusunk boldog és egészséges életet éljen, oda kell figyelnünk igényeikre, és arra, hogy milyen eledellel kínáljuk őket.

Az első évben különösen fontos, hogy kistigrisünk eledele magas biológiai értékű fehérjében, nyomelemekben, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag legyen.

Real Nature Wilderness kitten szárnyas&bárány 2,5kg

A felnőtt bársonytalpúaknak olyan eleség javasolt, amely fehérjében gazdag, azonban szénhidrátokban szegény.

PREMIERE adult gabonamentes csirke 2kg

Körülbelül 7 éves kortól, a cicusok seniornak számítanak. Az idős cicák anyagcseréje lelassul, veszítenek izomzatukból és könnyebben elhízhatnak. Ezt a változást életükben azzal kell támogatnunk, hogy alacsonyabb energiatartalmú eledeleket adunk nekik, de a megfelelő mennyiségű, jó minőségű fehérje továbbra is nagyon fontos.

Real Nature cica senior száraz csirke+hal 2,5kg

Kutatások bizonyították, hogy a 12 év feletti cicák igényei újra megváltoznak. Sok esetben előfordul, hogy ezek az idős állatok minden kimutatható súlyos belgyógyászati betegség nélkül lefogynak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha ezt a fogyást sikerül megelőzni, akkor azok az állatok hosszabb ideig élnek. Ezeknek a speciális igényeknek az ismeretében fejlesztettek ki tápokat már ennek a korosztálynak is.

SELECT GOLD Ageing 3kg

Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy kistigrisünk életmódja is hatással van arra, hogy hogyan kell őt helyesen táplálni, hiszen a lakásban tartott és a kint élő cicák szükségletei eltérőek.

Premiere Indoor cica 2kg

Az élettani igényeknek nem megfelelő táp etetése miatt különböző betegségek is kialakulhatnak, vagy a fejlődésben lévő cicáknál táplálkozási eredetű betegségek is felléphetnek.

A kint tartott bársonytalpúak könnyebben meg tudnak szabadulni a szőrcsomóktól – benti társaiknak azonban sajnos nem ilyen egyszerű. Ilyen esetben érdemes lehet olyan tápot választani cicusunknak, amely fel tudja oldani a mosakodásnál gyomrukba került szőrt. Ha más típusú tápot választunk, akkor pedig szükség van szőrgombócoldó paszta adagolására megelőző jelleggel is, különösen hosszúszőrű cicák esetében.

PetBalance malt-soft szőroldó paszta cicáknak 100g

Figyeljünk arra is, hogy bársonytalpúnk mindig megfelelően hidratált legyen. A napi vízmennyiség egy részét be tudja vinni az étkezésekkel, de érdemes kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy mindig legyen egy tálban tiszta víz a számára. Ha a cica nem iszik eleget, akkor megfontolandó, hogy inkább konzervvel tápláljuk és próbálkozhatunk kitalálni, hogy milyen módon iszik a cica szívesebben. Vannak cicák, amelyek szeretnek a csapból inni, és sok macska kedveli a cica szökőkutat is.

Premiere Meat Menu tálka adult marha&bárány 100g

A macskáknak magas fehérjeigényük van, hiszen ragadozó állatok, obligát húsevők. Különböző húsokkal és tápokkal ezt tudjuk biztosítani szobatigrisünk számára, de figyeljünk arra, hogy a nyers húsban és a hús felszínén lehetnek kórokozók, amelye különböző gyomor és bélrendszeri fertőzéseket okozhatnak.

Mivel minitigriseinknek nagy a mozgásigényük, a szobában élő cicusok gyakran unatkozhatnak, illetve könnyebben elhízhatnak, mint kint élő társaik. A megfelelő táp kiválasztásával befolyásolhatjuk ezt, hiszen a szobacicáknak nincs szükségük akkora energiabevitelre, mint a kint vadászó barátaiknak.

Nagyon fontos, hogy kedvencünk számára az életkorának és aktuális egészségi állapotának megfelelő tápot válasszuk, mert ez a hosszú egészséges élet egyik legfontosabb feltétele. Kérjük állatorvos segítségét, mert olyan sokféle táp létezik, hogy sokszor nehéz a legfontosabb szempontot megtalálni a jó választáshoz. Főleg idősödő cicák esetében fontos a rendszeres állatorvosi vizsgálat akkor is, ha a cica tünetmentes. Egy idejében felismert betegség, amelyről esetleg még a tünetek megjelenése előtt tudomást szerzünk, sok esetben megfelelő diétával hosszú ideig karbantartható.