Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Cicagazdik, figyelem! Az 5 legfontosabb téli előkészület

2015. november 06.

Cicagazdik, figyelem! Az 5 legfontosabb téli előkészület

A fagyos napok közeledtével még nagyobb figyelmet kell fordítanunk kedvencünkre, legyen szó akár kertben, akár lakásban tartott cicáról. A hideg napok sok problémát okozhatnak, ha nem készülünk fel jó előre megfelelően. Megmutatjuk, cicagazdiként melyek az időszak legfontosabb teendői.

  1. Több, energiában gazdagabb eledel

A kinti vagy sok időt a szabadban tartózkodó cicák teste alkalmazkodik az időjárás változásaihoz. Sűrűbb, tömöttebb bundát növesztenek, kissé testesebbé válnak, hogy jobban bírják a hideget. Gazdikként megfelelő táplálással segíthetjük a természetes folyamatokat. Télen lehetőleg prémium minőségű eledelt vásároljunk kedvencünknek, és fokozottan figyeljünk az összetevőkre, a vitaminokra és ásványi anyagokra.

http://www.fressnapf.hu/premiere-outdoor-cica-2kg/

Prémium minőségű eledel mellett csak akkor van szükség táplálékkiegészítőkre, ha azt állatorvosunk javasolja, mert például gyorsítani akarjuk egy esetleges betegség gyógyulását. A feleslegesen adott táplálékkiegészítők többet ártanak, mint használnak. A kinti macskák esetében, ha konzervet adunk, akkor várjuk meg, amíg elfogyasztják, a maradékot pedig vigyük be, hiszen az könnyen megfagyhat. Szárazeledelek etetése esetén még fokozottabb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy mindig legyen a közelben iható, nem fagyott víz. Az eledel mennyiségét kinti macskák esetében körülbelül 15%-kal lehet növelni a nyári mennyiséghez képest, mert a hideg hónapokban több energiára lesz szükségük. A lényeg az, hogy télen még jobban figyeljük kinti állataink kondícióját, és ha fogynak, akkor növeljük az adagot. Természetesen nem az a cél, hogy elhizlaljuk kedvencünket.

  1. Meleg takaró, fekhely

Ahogy közeledik a tél, mi emberek is elővesszük a vastagabb takarókat. Kedvencünknek ugyanúgy szüksége lesz melegebb fekhelyre kint és bent egyaránt. Mindenképpen készítsünk odakint is egy szélvédett, csapadékbiztos meleg takaróval bélelt helyet a cicának, ahova behúzódhat a hideg elől. Szobatigrisek esetén, amennyiben nincs padlófűtésünk, célszerű a cica fekhelyét a földről egy magasabb pontra, székre helyezni, ahol nem hűl le annyira alulról a fekhely. Ha bársonytalpúnk előszeretettel pihen az ablakban, akkor érdemes beszereznünk egy speciálisan az ablakpárkányra kifejlesztett fekhelyet, mely megvédi cicánkat a huzattól a hideg napokon.

http://www.fressnapf.hu/anione-parkany-fekhely-cicaknak/

  1. Több macskaalom

Ha eddig kijáró volt cicánk, előfordulhat, hogy télen nem szívesen merészkedik ki a meleg lakásból, és a hirtelen hőmérsékletváltozás egyébként sem tesz jót kedvencünknek. Így célszerű több macskaalmot beszereznünk, mert a fagyos napokon macskánk minden bizonnyal nem odakint, hanem bent fogja elvégezni a dolgát. Ma már a macskaalmokat könnyű takarítani, szagtalanítanak.

http://www.fressnapf.hu/multifit_diamonds_szilikat_alom_8l/

  1. Fagyálló, veszélyes folyadékok

A tél érkezése előtt autónkat is felkészítjük a hidegre, többek között fagyálló használatával. Nagyon figyeljünk arra, hogy a folyadék ne kerüljön cicánk számára is elérhető helyre, és nézzük meg azt is, nem csöpög-e. Ha kedvencünk a fagyállóval próbálja csillapítani a szomját, az sajnos akár végzetes is lehet. Ugyanez vonatkozik minden más veszélyes folyadékra, tisztítószerre. Rakjuk őket biztonságos helyre, hogy véletlenül se jusson hozzájuk a macska.

  1. Állatorvos-látogatás

Ha azt vesszük észre, hogy cicánk étvágya nem nő, hanem sokkal inkább csökken, ha kevés vizet fogyaszt, megváltozik a viselkedése, vagy bármilyen más rendellenességre leszünk figyelmesek, azonnal forduljunk állatorvoshoz. Egy esetleges betegség nagyon legyengítheti cicánk immunrendszerét, amelynek télen kellene a legerősebbnek lennie, így azonnal állatorvos segítségére lesz szükségünk. Ilyenkor ki is kérhetjük az állatorvos véleményét, hogy mivel javasolt táplálnunk kedvencünket, és hogy milyen kiegészítőket ajánl kifejezetten minitigrisünk számára, amelyek segítenek neki felkészülni a télre.

Forrás: hillspet.com/catster.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem