Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A cicám 10 hetes és kb. 5 napja kezdődött nála az asztalról való leesés után, hogy először fájlalta a mellső lábát, de később már hátul is. Aztán már alig tudott menni és húzta a lábát. Teljesen legyengült és 2 napja görcsrohamai vannak. Nem tudom elhinni, hogy mindez a leeséstől lenne, mert nem volt magasan. Mintha valamilyen mérgezése lenne, vagy agyi sérülése. A Fressnapf boltban egy eladó mondta korábban, hogy adjunk a cicáknak friss húst, ami jó véres és sokáig azt ették. A másiknak semmi baja nincsen. Most olvastam, hogy a friss hús is okozhat egyfajta súlyos betegséget. Már nem tudom, mit tegyek. Voltunk állatorvosnál, de azt mondta, hogy nem lehet epilepszia. Kapott a cica infúziót és vitamint kell adnunk neki. Megint volt rohama. Elkeserítő, hogy nem tudok segíteni. Mi lehet ez?

2016.06.04

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A nyers hús etetés az nagy butaság tényleg. Rengeteg bakteriális és parazitás betegséget kaphatnak el nyers hústól, aminek valóban lehetnek idegrendszeri tünetei (pl. toxoplasmosis). De nem biztos , hogy ez okozza. Ha utána akar járni, hogy mitől van, akkor sajnos mélyre kell nyúlnia a pénztárcájában, mert egy halom költséges vizsgálatot kellene csináltatni, amiből kiderülhet, hogy mi okozza  a tüneteket, és hogy lehet e segíteni a cicán. (vér és vizeletlabor, agyi ct, illetve MRI) Ezek nélkül sajnos csak becslésekbe lehet bonyolódni, és találgatni lehet a diagnózist illetően.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem