EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Cicám az átlagnál sokkal több vizet iszik, és alig eszik – ez betegség?

2012.05.06

Állatorvos
Ez mindenképpen olyan tünetegyüttes, amit komolyan kell venni, mert olyan súlyos belgyógyászati betegségek tünetei lehetnek, mint a cukorbetegség, vesebetegség, májbetegség. Érdemes megvizsgálni a cica fogait is. Azt javaslom, hogy minél hamarabb keressen fel egy állatorvost. Ha meg tudja oldani, akkor hasznos lehet, ha a vizsgálatra visz magával egy vizeletmintát is. Ezt nem mindig könnyű összegyűjteni egy cica esetében. Meg lehet próbálni, hogy belepisil-e az alomtálcába akkor is, ha nincs benne alomanyag. Ha így nem megy, akkor meg lehet próbálni, hogy vattára rápisil-e, mert ebből ki lehet facsarni a vizeletet. Már 0,5-1ml vizeletből is sok mindent meg lehet tudni, csak az a fontos, hogy viszonylag friss minta legyen. Ha sehogy sem sikerül a vizeletgyűjtés, akkor az állatorvos megpróbálhatja óvatosan kiüríteni a hólyagot.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem