Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Cicánk elmúlt 13 éves. Étvágya, viselkedése, mozgása, életmódja nem változott semmit, kedvenc kajái sem. Azt eszi, amit eddig is, talán még többet is, mint korábban. Széklete, vizelete nem változott, az alomban férget nem látunk. A probléma: az elmúlt időben úgymond “lesoványodott”, eltűnnek az izmai. Simogatás közben dudor a testében nem érződik, nem húzza el magát. Kérdésem: van valami baj, vagy a dolog a korral jár? Köszönöm szépen.

2015.03.30

Állatorvos

Mindenképpen vizsgáltassák ki a cicát, hogy nincsen-e betegség a fogyás hátterében. Macskáknál 11-12 éves kortól növekszik az energiaszükséglet, mert csökken a zsír és a fehérje felszívódási és emésztési képessége, ezért bizonyos mértékű súlyveszteség normális 12 éves kor után. Fontos tudni, hogy azok a macskák tovább élnek, akiknek sikerül minimalizálni a súlyveszteségét. Jótékony hatásúak a prebiotikumok, az omega3-omega 6 zsírsavak, a B12 vitamin és az antioxidánsok.Fontos, hogy az étel jól elérhető helyen legyen mindig. Léteznek magas kalóriatartalmú tápok, amelyeket érdemes etetni, hogy a cica kicsit jobb kondícióba kerüljön. Beszéljen állatorvosával.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem