Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Cicaóvó ABC: E, mint eső

2014. október 17.

Cicaóvó ABC: E, mint eső

Gondos ápolás, sok-sok szeretgetés, még több játék, tápanyagban gazdag cicamenük. Mi minden kell ahhoz, hogy kedvencünk az esős időben se legyen beteg?

A cicák szervezete a megfelelő körülmények mellett erős kis gépezet. Jól bírja a kalandokat, gyorsan regenerálódik egy-egy harci sérülés után, és persze boldogan dorombol, ha a gazdi ínyenc falatokkal várja haza. Persze a macskatulajdonosoknak más fontos feladatai is vannak, amikor beköszönt a hűvös, esős időjárás: meg kell óvniuk kedvencüket, hogy bármilyen kalandba is keveredjenek, mindig egészséges, erős és sok-sok energiával rendelkező állatkák maradjanak.

Számos tekintetben eltérőek a kint élő, és a benti macskák igényei, és nincs ez másképp ősszel, télen sem. A hideg idő főleg a kinti cicák életében hoz nagy változást, jó ha már nyár végén gondolunk erre, hogy az állat szervezetének legyen elég ideje a felkészülésre.

A legkézenfekvőbb megoldás a jó erőnlét és az egészség megőrzésére, ha odafigyelünk kedvencünk táplálására. Nagyon fontos, hogy mit eszik a kisállat, ezért csak jó minőségű, tápanyagokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag eledelt vásároljunk neki, illetve ügyeljünk a fehérjék-szénhidrátok-zsírok megfelelő arányára akkor is, ha otthon készítjük el a cicus menüjét.

http://www.fressnapf.hu/premiere-outdoor-cica-300g/

Hideg időben egy kinti állatnak jelentősen megnő az energiaszükséglete a benti társaihoz képest. Nagyon fontos, hogy kint tartott cicánknak még a nagy hidegek előtt készítsünk szélvédett, száraz kuckót, hogy az állatnak legyen ideje hozzászokni. Legjobb, ha kinti cicánk is bent tölti az éjszakát, legalább akkor, amikor nagyon hideg van. Ha ezt semmiképpen nem akarjuk, akkor legalább a garázsba vagy fatárolóba engedjük be, amelyek ajtajára akár macskaajtót is szerelhetünk.

Ha az eledel mellett szeretnénk kiegészítő védelemmel is támogatni állatkánk immunrendszerét, adhatunk neki kifejezetten a macskák számára készült táplálékkiegészítőt vagy vitamint.

http://www.fressnapf.hu/petbalance-leguti-vedelem-kutyaknak-macskaknak-100ml/

http://www.fressnapf.hu/petbalance-immunerosito-tabletta-macskaknak-100g/

Nagyon fontos, hogy amennyiben teljesértékű prémium tápot adunk kedvencünknek, az tartalmaz minden vitamint és nyomelemet, amire egy egészséges állatnak szüksége van. A vitaminok sokféle formában kaphatók, ezért kiválaszthatjuk, hogy bársonytalpú barátunknak hogyan tudjuk legkönnyebben beadni, számára melyik a legideálisabb a paszta, a csepp, vagy a száraz eledelhez hasonló, darabkák.  Ügyeljünk arra, hogy azt a vitamint vegyük meg, amely kifejezetten a mi cicánknak való, hiszen sokféle termék kapható, külön-külön bizonyos problémákra is. Kérjük ki állatorvosunk véleményét, hogy biztosan jól válasszunk.

Fontos, hogy emberek számára készült vitamint soha ne adjunk a macskának, mert könnyen túladagolhatjuk, amivel ártunk kedvencünknek! Források: pet360.com / cozycatfurniture.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem