Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Csacsogó csőrösök: 5 népszerű beszélő papagáj

2017. augusztus 24.

Csacsogó csőrösök: 5 népszerű beszélő papagáj

Ha olyan kedvencre vágyik, aki amellett, hogy érdekes és szemet gyönyörködtető, még cserfes és tanítható is, a beszélő papagájok remek társaságot nyújthatnak! Cikkünkben bemutatunk öt papagájfajtt, akik ügyesen utánozzák az emberi beszédet.

Vannak tollasok, akik a kitűnő memóriájuknak köszönhetően száz vagy akár ezer szót is meg tudnak jegyezni, de előfordulnak olyan papagájok is – például az afrikai szürke papagájok – akik képesek reagálni az emberi beszédre, a helyzetnek megfelelően használnak szavakat, mondatokat és az egyik legalkalmasabbak a szavak utánozására is.

Hullámos papagáj

Vidám, játékos madarak, ezért tartásuk sok örömmel jár. Képesek számos dal és mondat elsajátítására. Fontos megemlíteni, hogy a hím példányokat könnyebben lehet idomítani, mint a tojókat.

Kékhomlokú amazonpapagáj

Ha hosszú távra keres tollas barátot, a kékhomlokú amazonpapagáj ideális jelölt lehet. Akár száz évig is élhetnek és hangutánzó képességük lenyűgöző, továbbá kiválóan megkülönböztetik az emberi hangszíneket.

Afrikai szürkepapagáj

Nemcsak a beszélő papagájok között számít okosnak, hanem az egyik legintelligensebb madár az egész állatvilágban. Ezek a tollasok képesek a beszédre és az összefüggések felismerésére.

Sárgahomlokú amazonpapagáj

Az amazonpapagájok közül a sárgahomlokú amazonpapagájok a beszédkészségükről híresek. Rendkívül értelmes madarak, képesek az emberek hanghordozását és tónusát is leutánozni. Érdekesség, hogy nagyon szeretnek énekelni.

Kis Sándor-papagáj

Éles eszű kis madarak és beszélni is megtanulnak, bár hangutánzó képességük gyengébb, mint a Nagy Sándor papagájé. Leginkább a saját madárhangjukon kommunikálnak, de vannak közöttük jól beszélő állatok is.

Fontos, hogy ne azért válasszon papagájt háziállatnak, hogy lenyűgözzön másokat a beszédével, hanem azért mert ideális társnak tartja. Ahogy az embereknél, a papagájoknál is vannak félénkebb példányok. Előfordulhat, hogy bárhogy próbálja tanítani őket, nem fognak beszélni. Fontos, hogy mielőtt hazavinne egy tollas cimborát, tájékozódjon a képességeiről és igényeiről. A papagájok társas lények, akkor érzik igazán jól magukat, ha többen vannak. Egy papagáj tartása csak olyan embernek való, aki nagyon sokat van otthon és rengeteget tud foglalkozni az állattal, ez nagy madaraknál még inkább így van. A magányosan tartott és sokszor egyedül lévő nagy madarak depressziósak, viselkedés zavarosak, agresszívak lesznek. A magányos unatkozó madarak kitépik a tollaikat és sebeket ejtenek magukon. Azt is figyelembe kell venni, hogy ezek a rendkívül intelligens állatok bizony sok kárt is tehetnek a lakásban erős csőrükkel. Alaposan gondoljuk tehát végig, hogy tényleg tudunk-e megfelelő körülményeket biztosítani és rengeteg időt szánni leendő kedvencünkre, nagy madarak esetében az egész hátralévő életünkben. Ez egy hatalmas felelősség. Ha a válasz igen, akkor csodálatos családtagot kapunk.