Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Csevegés indítása
117 embernek tetszik.
Közösség
V 12:11
Jó napot kivánok. Szeretnék Önöktől információt kérni. Keresgettem interneten, hol kitől lehetne. Önökre találtam. Szóval van egy 7 éves Yorky szuka kiskutyám, súlya kb. 3,5kg. Múlthét hétfőn megtámadta két Tibeti Masztif.. elég jól helybenhagyták, hiába próbáltam leszedni róla a kutyákat, ketten voltak.
A sérülései..bal oldalt pneumothorax, diaphragma repedéssel, 6-7db borda eltört (azon az oldalon felső kb. 5 és alsó 2boda maradt épen. Azonnal a helyi állatorvoshoz vittük, egy másik közeli faluba. Shokktalanitották, megoperálták. Csak varrással hozták helyre a borda töréseit, nem láttam a második RG felvételt amit 2nap múlva készítettek, nem tudom hogy vannak. Az a lényeg, hogy túlélte. Több harapásnyom is van rajta. Amik a hátán vannak szépen összeforrtak elvileg, de volt egy sérülés a bal csípő hajlatban amit varrtak is, azt nem tudom, hogy sérült e a hasfal, mert a doki nem mondta, de volt benne két öltés. 3nap múlva elkezdett szivárogni, 4nap múlva amikor hazahoztuk (több gyógyszert is kap -antibiotikumokat-ödéma csökkentőt) lett rajta egy lyuk a varratnál, járás közben lötyögés hallatszott, tudtam, hogy be van gyulladva, betadinnal külsőleg öblögettem, de másnapra (szombatra) már két lyuk volt, a varrat kezdett szétjönni. Ezért elvittük az állatorvoshoz, kivett egy öltést, ami elengedett és többé kevésbe kitisztogatta. Antibiotikus kenőcsöt tett bele, de se kötés se semmi. Azt mondta, hogy naponta 3szor öblögessem és kenőcsözzem. A luk mélysége kb 3cm. Attól félek, hogy onnan tovább terjed a hasfal felé, nem tudom hogy van e bent öltés, mert én látok benne valami feketés cérnaszerű dolgot. Kérdeztem az dokitól hogy mi van, de nem ő műtöttem, azt mondta ne aggódjak. Azóta kétszer tisztogattam betadine-os oldattal és kenőcsöztem. De mivel elég tág a nyílás egy idő után kifolyik. Nem sokat mozog, de a helyzetét váltogatja. A bordáin levő hegek többé kevésbé szépek, nem levedzik, de ödémás, vagyis remélem, hogy nem gyulladás. Tapogatni nem szabad, a doki ezt mondta, de a kiskutyus azért néha azon az oldalán is fekszik, vagy hason. Általános állapota.. inni iszik, de enni nem akar egyedül a baleset óta. Gyenge, a járása elesett főként a csípő sebe miatt. A gyógyszereket porosítom és almapürébe belekeverve nyalogatja el. Naponta többször adok neki almapürét, mert azt fecskendőbe töltve könnyeben tudom neki adni. Lazac pástétommal próbálkoztam, az se kell neki, ma meg egy kis nyers májat adtam, azt ha folyósabbá szagatom, megeszik. De még csak egyszer adtam neki. Nem merek sokat.
Pisilni minden evés után szokott, és akkor iszik is. Pisilni feláll és inni is.!Azt szeretném kérdezni, hogy igy látatlanba mit tudna nekem javasolni, főként a gyulladt lágyékhajlat kezelésében, és az etetésben.
Illetve ujabb fejlemény. A mellkasán levő két varraton részlegesen tályog alakult ki. Az alul levő, kifolt, most folyamatosan szivarog. A doki azt mondta, hogy valoszinűleg a törtvégek gyulladása. Kitisztitotta, de meg mindig folyik a gennyes váladék! A másik tályognak egyenlőre békét hagynak! Mi a teendő. Ő se rgt, se különösebb vizsgalatott nem végzett. Válaszát előre is köszönöm.
FEDOR MÓNIKA és Fifi

2017.07.01

Állatorvos

Nagyon nagy szerencséje volt a kiskutyának, hogy túlélte és azért is, hogy olyan orvosokhoz került, akik megmentették az életét. Sajnos a harapott sebek mindig fertőzöttek, nehezen gyógyulnak, különösen olyan helyeken, ahol sokat mozog a terület. Ha a kutya kap antibiotikumot és Ön is rendszeresen kezeli őket és kontrollra is rendszeresen járnak, akkor meg fognak gyógyulni. Ha újabb és újabb tályogok keletkeznek, akkor biztosan antibiotikumot is fognak váltani, esetleg a váladék mikrobiológiai vizsgálata alapján, ha a kezelő állatorvos ezt majd szükségesnek ítéli. Szükség esetén drain is behelyezhető, hogy a váladék szabadon távozzon és a seb is jól kezelhető legyen. A kutya nyilván étvágytalan, ami nem csoda. Hatalmas traumán van túl és fájdalmai vannak (gondolom fájdalomcsillapítót kap). Az nagyon jó, hogy a kutya iszik. Meg lehet próbálni a Calopet pasztát, ami nagyon koncentráltan tartalmaz tápanyagokat, vitaminokat. Vannak lábadozás idejére kifejlesztett jó minőségű, nagyon ízletes, koncentrált eledelek, mint például a Hill’s a/d, amelyek segítenek. Ilyen ételeket biztosan tud kérni állatorvosától, ha elmondja, hogy a kutya nagyon étvágytalan.

Vissza a kérdésekhez