Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Csincsilla kisokos – a lakhely

2018. augusztus 22.

Csincsilla kisokos – a lakhely

Édesek, mókásak, puhák és szeretnivalóak. Ha valaki úgy dönt, hogy csincsilla-gazdivá válik, eleget kell tennie bizonyos követelményeknek. Nem kell megijedni, semmiféle speciális lakhelyet nem igényelnek, azonban mi most segítünk eligazodni a csincsillatartás világában!

Egy fontos dolgot rögtön az elején érdemes tudni újdonsült kedvencünkről, méghozzá, hogy a csincsilla társas lény, így párban vagy kolóniában kell tartani őket.

Először be kell szereznünk egy nagyméretű ketrecet, hiszen egy nagyobb testű – nagyjából törpenyúl méretű – hatalmas mozgásigényű rágcsálóról van szó. A csincsillák imádnak mászni és ugrálni, így mindenképpen magas, függőleges elrendezésű ketrecet válasszunk.

AniOne kisemlős ketrec Remus

AniOne kisemlős ketrec Romulus

Akár barkácsolhatunk is megfelelő lakhelyet kedvencük számára. Egy régi szekrény remekül átalakítható tökéletes csincsillaotthonnak, ha az ajtókat lecseréljük apró lyukú csibehálóra, és biztosítunk egy zárható ajtót.

Berendezés szempontjából a polcok, mászók és bunkerek elhelyezése nagyon lényeges.

AniOne fűház kisemlősöknek 26x18x18cm

Csak kezeletlen, natúr fát helyezzünk a ketrecbe, mivel a kis szőrmókok rengeteget rágnak, és a festék méreg számukra. A különböző faágaknak is nagyon örülnek, az ágat mindig mi szedjük, vagy megbízható helyről szerezzük be, hiszen sok növénnyel találkozhatunk, amely mérgező a rágcsálók számára, mint például az aranyeső és a tiszafa ága, de akár egy fenyőből készült polc is végzetes lehet. Gyümölcsfaágakat is rakhatunk a ketrecbe, amelyet használat előtt mindenképpen vizsgáljunk meg.

A ketrec oldalára helyezhető golyós itató a legmegfelelőbb választás, mivel nem borul fel, így kedvencünk bármikor használhatja.

AniOne kisemlős itató 500ml

A rendszeres vízcsere elengedhetetlen, főleg a meleg, nyári hónapokban. Mivel a csincsillák imádnak rágcsálni, mindent megkóstolnak, ezért érdemes egy fémlapot elhelyezni a műanyag itató és a ketrec közé. Etetőtálkának semmiképpen se válasszunk műanyagot, mert szőrmókunk hamar elfogyaszthatja azt is. Egy kerámia tál a tökéletes választás, így ha éppen vacsoraidőben támad kedve cikázni, könnyen felborít egy fém vagy alumínium tálat is.  A ketrecbe csak olyan játékokat tegyünk, amivel felügyelet nélkül is biztonságosan játszhatnak, ilyenek például a natúr fából és festék mentes papírból készült tárgyak.

AniOne vesszőhíd kisállatoknak XL

AniOne mókuskerék fa 30cm

Jó megoldás lehet, ha kialakítunk egy külön kis játszóteret a ketrecen kívül, ahol folyamatosan figyeljük őket, amíg ott tartózkodnak, itt sokféle dolgot biztonságosan kipróbálhatnak. Nagyon nagy mozgásigényű állatok, ezt mindig szem előtt kell tartanunk, mert csak akkor boldogok, ha sokat ugrálhatnak, futkározhatnak.