Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Csobbanás a nyárba, vízparti móka kutyával

2016. július 01.

Csobbanás a nyárba, vízparti móka kutyával

Nyáron nem csak mi, emberek szeretünk víz mellett hűsölni, hanem bizony négylábúink is. Azonban arra figyeljünk, hogy úszni nem minden eb szeret, még ha elvileg tud is. Törekedjünk arra, hogy a vízparti móka valóban szórakoztató és emellett biztonságos is legyen kutyusunk számára.

A meleg napokon talán a vízparton a legkellemesebb kikapcsolódni. Igyekezzünk olyan helyszínt választani, ahol a kutyákat is szívesen látják, és nem zavarjuk vele a többi nyaralót.

Mivel egy folyó, tó vagy tenger mellett rengeteg figyelemelterelő tényező befolyásolhatja kedvencünket, ezért fontos, hogy szófogadó és jól nevelt legyen az eb. Ehhez persze sok gyakorlás kell, így minden nap szánjunk egy kis időt a kiképzésére. Eleinte még minden hang, illat és mozgás érdekes lesz majd a legokosabb ebek számára is, de egy idő után ezekhez is hozzá szoknak. Amíg még nem vagyunk biztosak abban, hogy háziállatunk bármilyen helyzetben hallgat ránk, addig inkább csak pórázzal sétáltassuk.

Ha már szabadon merjük engedni a kutyát, nagyon fontos, – ma már kötelező – hogy legyen benne chip, amely szökés esetén segíti a beazonosítást. Emellett javasolt címtartót is a nyakörvre helyezni telefonszámunkkal együtt, hogy minél hamarabb, állatorvosi segítség nélkül is értesíteni tudjon minket a megtaláló. Az eb szinte hipnózisba eshet a folyamatosan hullámzó vízfelszíntől, a vakító ragyogástól, és ilyenkor az is lehet, hogy meg se hallja, ha szólítjuk. A kutyáknak nagyon jó a látása, de inkább gyenge fényben. A szikrázó vízparton nem látnak annyira jól, ami persze nem zavarja őket, hiszen szaglás és hallás alapján is remekül tájékozódnak. Ha hagyjuk őket messzire merészkedni, akkor viszont mi magunk is kieshetünk a látókörükből, ami nem szerencsés, ezért tartsuk őket viszonylag közel magunkhoz játék közben is.

AniOne kutyajáték kaméleon latex 40cm

Jó, ha mindig van nálunk egy maroknyi jutalomfalat, amellyel könnyebben magunkhoz csalogathatjuk a négylábút, illetve megdicsérhetjük, ha valamit ügyesen csinált.

Vízpart mellé mindenképp olyan játékszert vigyünk, amely élénk színű, jól látható, könnyen tisztítható, és nem süllyed el a vízben. A legjobb választás ilyenkor valamilyen apportjáték, egy labda, vagy egy mókás formájú játékszer. Ügyeljünk arra, hogy ne dobjuk túl messzire, hogy minél kisebb legyen az esély arra, hogy kedvencünket hirtelen inkább valami más kezdje el érdekelni. Ugyanez igaz a vízben történő dobálásra is, ilyenkor ráadásul kedvencünk fáradásával is számolnunk kell.

Azok a kutyusok, akik nem kedvelik a vizet, a kedvenc játékukkal talán becsalogathatóak, de végig legyünk ott mi is mellettük. Apránként haladjunk, mindig csak egy kicsit kelljen beljebb merészkednie háziállatunknak, és dicsérjük folyamatosan. Fontos, hogy soha ne erőltessük az úszást, és csak kellemes élménnyel társuljon a víz. Tengerparti nyaraláskor különösen figyeljünk arra, hogy kedvencünket a sós vizben fürdés után csapvizzel leöblitsük.

Ne felejtsünk el magunkkal vinni frizbit sem. Frizbizni akkor a legszórakoztatóbb, ha többen vagyunk. Ilyenkor dobálhatjuk egymásnak a játékszert, miközben megpróbálja azt elkapni az eb, de dobálhatjuk csak állatkánknak is. Mindig dicsérjük meg őt, ha sikerül elkapnia a repülő tárgyat, és ügyeljünk rá, hogy a fárasztó szaladgálást ne tűző napon, és ne délidőben űzze kedvencünk.

A vízparton is fontos, hogy legyen nálunk friss ivóvíz, amivel meg tudjuk kínálni kutyusunkat is, ha megszomjazik. Rövid szőrű, világos bőrű ebek esetén pedig fokozott figyelmet kell fordítanunk a leégés veszélyére is. Gyakran ellenőrizzük az orrot, a füleket, a farkat és a mancsokat. Lehetőleg a kora reggeli vagy a késő délutáni órákban tartózkodjunk csak a szabadban, a legmelegebb órákban igyekezzünk kedvencünknek árnyékos, hűvös, szellős helyet biztosítani, ahol pihenhet. Nyáron az állatok is hamarabb elfáradnak, ha szükséges, tartsunk több pihenőidőt. Ha a kutya viselkedése megváltozik a kint töltött órák után, esetleg láthatóan rosszul érzi magát, keressük fel az állatorvost. Hőguta esetén gondoskodjunk az állat hűsítéséről addig is, amíg nem látja az orvos – a gyors segítség életet menthet.

Forrás: pethealthnetwork.com