Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Csobbanjunk! Vízparti tippek kutyusoknak

2017. július 12.

Csobbanjunk! Vízparti tippek kutyusoknak

A forró nyári napokat a legjobb vízparton tölteni. Ha szeretnénk, magunkkal vihetjük négylábú barátunkat is, csak készüljünk fel az esetleges veszélyekre, hogy megelőzhessük azokat. Kutyusunk csak akkor fogja élvezni a vizes kikapcsolódást, ha biztosítjuk számára a megfelelő körülményeket a pihenés idejére is.

Védjük a mancsokat

Időnként nagyon forró lehet a homok a tó- vagy a tengerparton. Előfordulhat, hogy ezt strandpapucsban mi észre sem vesszük, ám az ebnek kellemetlen élményt nyújthat, és akár égési sérüléseket is szerezhet. Ha mindenképpen forró homokon akarunk menni a kutyával, akkor adhatunk rá cipőket, de figyelembe kell vennünk azt, hogy a kutya hőleadásában fontos szerepe van a tappancsoknak, így kánikulában csak addig hagyjunk rajta cipőket, amíg át nem haladunk a kritikus helyeken.

Derítsük ki, hogy szeret-e úszni az eb

Amikor először visszük négylábúnkat strandolni, igyekezzünk azt nyugodt körülmények között tenni, hogy bátran felfedezhesse a kutya a környezetet. Nem minden kutyus szeret úszni, ezért ne erőltessük a vízbemenetelt, várjuk meg, amíg magától kezd el ismerkedni a hűsítő hullámokkal.  Ha az állat úszni kezd, mindenképpen kövessük őt, és maradjunk végig mellette, mert egy nagyobb hullám vagy egy örvény is problémát okozhat számára. Fontos, hogy végig csak egy karnyújtásnyira legyen tőlünk, és azonnal tudjunk cselekedni, ha baj van.

Biztosítsunk árnyékos területet

Ahogy az embereknek, úgy a háziállatoknak is szükségük van arra, hogy egy bizonyos idő után árnyékba vonuljanak a nap elől. Nekik sem szerencsés napon tartózkodni abban az időintervallumban, amikor az UV-sugárzás a legerősebb. Kedvencünk is képes leégni, akárcsak mi, különösen akkor, ha világos a bőre és rövid a szőre.

Szerezzünk be fényvédőt

A káros napsugarak bizony a kutyusok bőrének is árthatnak, ezért mindig, amikor hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban, kenjük be kedvencünket is speciálisan kutyáknak szánt fényvédővel, ha hajlamos a leégésre és állatorvosunk is ajánlja. Különösen az orr, a fülek, a has és az ágyék, valamint a mancsok kapjanak nagy figyelmet, mert ezeken a területeken tud a leghamarabb leégni az eb.

Vigyünk magunkkal hideg vizet

Meleg időben gyorsabban megszomjazik kutyusunk. Ilyenkor ne engedjük a sós vízből inni, hanem kínáljuk meg a hűtőtáskánkban tárolt vízzel. Ha olyan palackot választunk, amelynek kupakja edényként is funkcionál, külön itatót sem kell elcsomagolnunk.

Ne felejtsük otthon a kutyapiszok-zacskót

Szinte nincs is annál kellemetlenebb, ha kutyagumira bukkanunk a homokban. Ezért arra az esetre, ha kutyusunk a parton végezné el a dolgát, legyen nálunk zacsi, aminek segítségével fel tudunk takarítani utána.

Nem mindegy a játékszer sem

Lehet, hogy bundás barátunk kedvenc játéka a teniszlabda, de gondoljunk csak bele, mi lesz, ha nedvesen végiggurul a homokban. Utána biztosan nem szívesen veszi majd az eb a szájába. Érdemes kifejezetten a vízpartra szánt termékek közül válogatnunk, vigyünk magunkkal például frizbit vagy vízen lebegő játékszereket.

AniOne kutyajáték frizbi TPR citromsárga 18cm

AniOne kutyajáték zsinóros vízen úszó 9cm

Ne csak magunkra, a környezetünkre is figyeljünk

Azon túl, hogy csak olyan helyre vigyük kedvencünket, ahol engedélyezett a kutyusok strandolása is, ügyeljünk arra, hogy ne zavarjuk a többi nyaralót. Igyekezzünk másokhoz is alkalmazkodni, ne hagyjuk kedvencünket hangoskodni, és ne engedjük hogy összefröcsköljön vagy összekoszoljon másokat. Ha gyermekek is tartózkodnak a közelben, akkor fokozottan figyeljünk arra, hogy ne közelítse meg őket az eb, kivéve, ha a szülők ezt engedélyezik.

Forrás: chasingdogtales.com