Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Decemberi jövés-menés: készítse fel cicáját!

2015. december 16.

Decemberi jövés-menés: készítse fel cicáját!

Az ünnepi időszak hagyományos velejárói a családi és rokoni látogatások, ám az ezzel járó nyüzsgést a macskák kevésbé díjazzák. Ahhoz, hogy kedvencünk nyugodtan viselje az idegeneket, a tömeget és a hangoskodást, érdemes előre felkészülnünk.

Ha szobatigrisünk a vendégek érkezésekor inkább igazi házőrzőként, mintsem aranyos kiscicaként viselkedik, akkor cselekednünk kell, ugyanis egy macska is képes fájdalmas sérüléseket okozni. Jó megoldás lehet az, ha megtanítjuk cicánknak, hogy ha kopogtatnak az ajtón vagy megnyomják a csengőt, akkor menjen a lakás egy távolabbi pontjára. A gyakorlat nagyon egyszerű. Kérjünk meg egy családtagot vagy barátot, hogy csengessen vagy kopogjon. Amint ez megtörtént, vigyük át bársonytalpúnkat egy távolabbi szobába és kezdjünk el játszani vele, vagy adjunk neki néhány finom falaltot, majd hagyjuk magára.

http://www.fressnapf.hu/multifit_snack_cream_lazac_7x15g/

Ezt naponta többször is gyakoroljuk vele. A pozitív és negatív megerősítések mindig nagyon fontosak állatunk esetében. Soha ne reagáljunk durván, mert azzal tovább rontunk a helyzeten. Inkább többször, rövidebb ideig gyakoroljunk, hogy ne legyen teher a tanulás a macska számára.

Mielőtt még megérkezne a vendégsereg, érdemes egy-egy emberrel megismertetni a cicánkat. Ha a jövevény még jutalomfalattal is kínálja kedvencünket, még jobb eredményt érhetünk el. Az idő alatt is foglalkozzunk egy kicsit kedvencünkkel, amíg a vendégek nálunk tartózkodnak, hogy ne érezze magát elhanyagolva, és ne társítson negatív élményt az idegenek érkezéséhez. Amikor több ismerősünk érkezik egyszerre, megpróbálhatjuk elterelni minitigrisünk figyelmét egy rövid játékkal. A lényeg, hogy mindig jó, és soha ne rossz élmények társuljanak a vendégek megjelenéséhez.

Legyen egy olyan csendes hely cicánk számára a lakásban, ahova teljesen el tud vonulni, esetleg el tud bújni. Egy kartondoboz tökéletes választás macskamenedéknek, de kedvenc játékait is érdemes bekészítenünk, illetve etető- és itatótálját, és persze a macskaalmot. A magasban lévő búvóhelyek még jobb alternatívát jelentenek, mivel itt cicánk gyakorlatilag elérhetetlen.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicabarlang-kastely/

Még az ünnepnapok előtt szoktassuk be bársonytalpúnkat a „menedékszobába”, hogy amikor úgy érzi, el kell vonulnia, már biztosan tudja, hol érezheti jobban magát.

Ha macskánk általában jól fogadja barátainkat és családtagjainkat, akkor is érdemes figyelnünk rá, főleg, ha gyerekek is játszani kezdenek vele. A legnyugodtabb cica is karmolással, esetleg harapással kezd el védekezni, ha provokálják őt, vagy esetleg eldurvul a játék. A látogató gyerekekkel és szüleikkel egyaránt tisztázzuk, hogy cicánk nem játékszer, és előfordulhat, hogy egyáltalán nincs kedve a dögönyözéshez. Gazdiként a mi felelősségünk elmagyarázni, milyen jelekre kell figyelni: ha fülét hátrasunyja, hátát idegesen domborítja vagy fogait kivillantva fúj, vessünk véget a barátkozásnak.

Amennyiben kedvencünket jobban vonzzák a finom illatok, mint amennyire elriasztják a zajos emberek, kérjük meg vendégeinket, hogy ne kínálják állatunkat az ünnepi vacsorával, mert könnyedén gyomorrontást kaphat, egyes ételek pedig még veszélyesek is számára. Próbáljuk a családi étkezést akkora időzíteni, amikor a cica is megkapná az adagját, így amíg az emberek esznek, addig a macska is saját eledelével foglalkozik, és azzal lakik jól.

Ha jól viselkedett bársonytalpúnk, amíg nálunk voltak a vendégek, akkor távozásuk után mindenképp jutalmazzuk meg őt egy kiadós simogatással és játékkal.

Forrás: readersdigest.ca / quora.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem