Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Dekorációs 1×1: óvja meg a kedvencét!

2014. december 14.

Dekorációs 1×1: óvja meg a kedvencét!

Karácsonykor minden ünnepi díszbe öltözik. A fenyőfán túl a lakás különböző részei is csodás dekorációval gazdagodnak. Felelős gazdiként azonban elengedhetetlen, hogy csak olyan díszítőelemeket válasszunk, amelyek nem jelentenek veszélyt kedvenceink egészségére.

A karácsonyi dekorációk amilyen szépek és hívogatóak, olyan sok kockázatot rejtenek magukban, ha állataink közelébe kerülnek. Szerencsére, ha az alábbi listát figyelembe vesszük, minimálisra csökkenthetjük a kedvenceinkre leselkedő veszély nagyságát.

1. Csillogó dekor

Akinek házi állata van (akár kutya, macska, kisemlős, akár madár), felejtse el a flitteres és csillámporos díszítőelemeket, mert ezek lenyelés esetén bélelzáródást okozhatnak.

2. Műhó spray

Szép, ha az ablakra, az adventi koszorúra vagy a fenyőfára fújjuk, ám a legtöbb állatnál mérgezéses tüneteket idéz elő, ha véletlenül megkóstolja.

3. Függesztőelemek

A karácsonyfa vagy más lakásrész díszítésekor felejtsünk el minden olyan megoldást, amit apró dróttal vagy kapcsokkal tudunk csak kivitelezni. Ha kedvencünk lenyel akár egyetlen ilyet, az végzetes lehet. Válasszunk a drótok helyett inkább zsinórt vagy rafiát. A zsinór lenyelése is nagyon veszélyes lehet, ezért alaposan rögzítsük a díszekhez és lehetőleg akkora tárgyakhoz kötözzük, amit állatunk nem tud lenyelni.

4. Mérgező növények

Advent környékén sokan szívesen dekorálják otthonukat fagyönggyel, borostyánnal, karácsonyi rózsával és mikulásvirággal, ám ha gazdik vagyunk, ezektől sajnos el kell búcsúznunk, ugyanis állatainknak emésztési problémákat vagy akár mérgezést is okozhatnak.

5. Szalagok

Az ajándékok csomagolásánál felejtsük el a műanyag és selyem szalagokat, ha házi állattal rendelkező személynek adjuk. Amennyiben mi kapunk ilyesmit, jobb, ha már egyből a meglepetés kibontása után elrejtjük kedvenceink elől, mert könnyen beletekeredhetnek és lenyelhetik.

6. Égésveszély

Az ünnepi időszakban különösen gyakran gyújtunk otthon gyertyát, és a lakás több pontjára (ablakokba, ajtók fölé) szívesen helyezünk fényfüzéreket. Kisállatainkat sose hagyjuk egyedül az égő gyertyákkal és a működő villogókkal! A füzéreket mindig próbáljuk meg úgy elhelyezni, hogy az állat ne akadjon bele és ne jelentsen neki kísértést, ha véletlenül hozzáfér a vezetékhez.

Források: cathealth.com / thecatsite.com / vets-now.com