Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Díszhalak változatos etetése

2018. augusztus 24.

Díszhalak változatos etetése

A halaknak is ugyanúgy szükségük van a törődésre és a kielégítő, vitamindús táplálkozásra, mint bundás társaiknak. Cikkünkben most megmutatjuk, hogyan etessük halainkat minél változatosabban.

Az uszonyosok helyes táplálása fontos, ha gyönyörű és egészséges halakat szeretnénk akváriumunkba. A megfelelő étrend alapja sok halfaj esetében az állati eredetű táplálék, így a legtöbb haleledel apró lárvákból, rákokból, organizmusokból áll.

MultiFit haleledel 250ml granulátum

Emellett persze a növényi eredetű táplálékok is lényegesek. Egyes halaknak több, más fajoknak pedig kevesebb szükséges ezekből az igényeik kielégítéséhez.

Minden fajnak egyedi szükségletei vannak, így érdemes a fajra specializálva utánanézni a helyes etetésnek. A változatos étrend jegyében kínálhatunk pikkelyes barátainknak fagyasztott planktont, szúnyoglárvát, vízibolhát és tubifexet, amelyek igazi ínyencségek. Természetesen etetés előtt olvasszuk fel a fagyasztott táplálékot, és ne felejtsük el jó alaposan átmosni őket mielőtt tálaljuk. Kifejezetten csak etetési célra előkészített állatkákat adjunk úszkáló cimboráinknak, ugyanis a természetben begyűjtött kis teremtmények különböző kórokozókat juttathatnak az akváriumba, amelyek halaink megbetegedését is okozhatják.

Meglepő lehet, de sok halfaj számára a zöldségek is remek csemegék. Sokan nem is sejtik, hogy egyes halak szeretik növényekkel kiegészíteni az étrendjüket. Nyugodtan adjunk nekik néha zöldséget is, azonban mindenképpen mossuk le róluk a permetet, és a megmaradt táplálékot szedjük ki rögtön, hogy ne szennyezze a vizet. Ügyeljünk arra, hogy mindig az idényzöldségek közül válasszunk. Adhatunk a halaknak: uborkát, cukkinit, brokkolit, spenótot, zöldborsót, sárgarépát, pitypangot, tyúkhúrt és csemegekukoricát. A zöldségeket jó alaposan mossuk meg, majd pároljuk meg, így kínáljuk az akvárium lakóknak. A friss zöldfélék fogyasztása különösen algaevő halak számára fontos.

 

Lényeges, hogy ne halmozzunk fel óriási készleteket, mivel értékes vitaminok és nyomelemek távoznak az étekből tárolás során. A megvásárolt ételt legfeljebb három hónapon belül használjuk fel, majd vegyünk újat. Ha egy csomagot felbontottunk, sötét helyen tároljuk, mivel a fény is ronthat az étel tápértékén.