Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Doktor úr tegnap kapot a kutyám féregtelenítöt meg veszetség elen is be oltota az állatorvosunk doktor a tanácsát szeretném kérni öntöl! Az állatorvosunk aszt monta hogy a kutyámnak 2 hét mulva be adathatom a májgyuladás eleni inekciót ön mit javasól nekem? Jól teszem ha be adatom neki? Ja meg 2 hét mulva még be kel adnom a kutyámnak a másik féregtelenitö gyógyszert ne haragudjon hogy sok a kérdésem önhöz! Elöre is köszönöm a válaszát! Meg südö macskába ha nincsen féreg lehet neki féregtelenitöt adni? Ez t egy ismerösöm monta hogy kérdezem meg öntöl tiszteletel Renáta aszt teszem amit ön mond nekem!

2012.04.23

Állatorvos
Igen, két védőoltás között valóban két hétnek kell eltelnie. Én is azt javaslom, hogy a kutya kapja meg a kombinált oltást (parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis ) az orvosa által javasolt időben. A második féreghajtás is abszolút indokolt. Kutyák és macskák esetében is javaslom 4 havonta-fél évente a rutinszerű féreghajtó kezelést. Azért van erre szükség, mert az enyhe fokú férgesség tünetmentes lehet, ugyanakkor semmi problémát nem okoz a kezelés akkor sem, ha az állat éppen nem férges. Ha a kezelés hatására ürült féreg, akkor addig kell 2 hetente tablettát adni, amíg eredményes a féreghajtás (vagyis ürülnek férgek). Mivel kinti állatoknál nem mindig látható, hogy a bélsárban volt-e féreg vagy nem, ezért szokták az orvosok azt javasolni, hogy az első kezelést ismételjék meg két hét múlva a biztonság kedvéért.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem