Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Doktor Úr!
Keverék lány macskánk egy éves múlt, márciusban lett ivartalanítva.
Két kérdésem lenne:
1. mivel ivartalanított cica, minden esetben csak ivartalanított cicáknak való, csökkentett energiatartalú eledelt lehet neki adni? Mióta ilyet adok, azóta vékonyabbnak látom a macskámat! Esetleg keverhetem a normál eledellel?
2. Szerintem túlzott vedlés: tudom, hogy tavasz van, és ilyenkor váltanak szőrt, de természetes ez, hogy naponta fésülésnél 3-4 kefe is tele van elhullott szőrrel, simogatáskor is sokat vedlik. Mivel szobacica, többet kell takarítanom emiatt, ill. az alvóhelyén is látom az elhuallajtott szőrt. Mennyire, meddig természetes ez?!
köszönöm

2013.04.28

Állatorvos
1. Nem kell feltétlenül csak ivartalanított cicáknak való táppal etetni az állatot. Az ivartalanított cicáknak gyártott tápok segítenek megelőzni az elhízást (ami a húgykövesség egyik hajlamosító tényezője). Ha a cica nem sovány és normális a széklete, akkor szerintem adja továbbra is az ivartalanított állatoknak való tápot. Ha orvoshoz viszi legközelebb, akkor kérdezze meg a cica kondíciójáról. Ha a macska nem hasznosítja megfelelően az adott tápot, akkor megpróbálkozhat más cég által gyártott táppal is.

2. Amíg az állatnak nem ritkul ki sehol a szőre, a bőre egészséges, nincsenek szőrhiányos területek addig a szőrhullás nem kóros.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem