Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Doktornő! Abban kèrnèm a segítsègèt,hogy egy nem èppen nyugodt cicának (inkább izgága), hogyan cèlszerű levágni a körmeit? Illetve milyen sűrűn szüksèges? Köszönöm!

2018.02.20

Állatorvos

Ha a cicának normális hosszúságúak a karmai, használ kaparófát, akkor nem kell levágni őket. Csak akkor kell hozzányúlni a karmokhoz, ha túlnőttek, vagy a gazdi szeretné, ha egy kicsit rövidebbek, tompábbak lennének. Ne akarja levágni egyszerre az össze karmot. Próbálja valaki ölbevenni a cicát és valami finomságot (pl .: májkrémet) adni neki, miközben a másik a karmokkal próbálkozik. Ha a cica nem harap, karmol, ha próbálkoznak, akkor akár le is lehet fogni. Mindenképpen kétemberes dolog, esetleg hárman is hasznosak lehetnek (2 hátsó láb fogásához egy ember, a másik ember tartja a fejet és az egyik lábat, a harmadik ember fogja az éppen aktuális lábat, miközben vágja a karmokat).

Vissza a kérdésekhez