Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Edzésprogram kisállatok számára

2013. május 20.

Edzésprogram kisállatok számára

A kisebb rágcsálókat is megfelelő edzettségi és erőnléti állapotban tarthatjuk ebben az évszakban. Egyelőre azonban ne vigyük ki a nyulat vagy a tengerimalacot a kültéri kifutóba, mert az éjszakák még fagyosak és a talaj túl hideg. Májusig ne is gondoljunk erre. Azonban már ekkor elkezdődhet kis kedvenceink felkészítése a közelgő kerti hónapokra. Például megkezdhetjük a friss zöldtakarmánnyal történő etetést. Először csak kisebb adagokat adjunk, majd fokozatosan növeljük a mennyiséget. Állatkáink élvezni fogják a friss ételeket, és sokkal kisebb lesz az esélye annak, hogy puffadástól vagy emésztési zavaroktól szenvedjenek, amikor végül a kinti kifutóban elrágcsálhatják az első zsenge fűszálakat.

A hajnali órákat használjuk fel arra, hogy a nyulat, a tengerimalacot, a csincsillát vagy a patkányt játékra, illetve nagyobb aktivitásra ösztönözzük. Egy új parafacsővel, fűzfaalagúttal vagy fahíddal kedveskedhetünk kedvenceinknek. Nyulunkat megtaníthatjuk kisebb akadályok leküzdésére – ezt nevezzük „nyúlugratásnak”. A lakásban elhelyezett új játékok és az újabb kalandok a tavaszi fáradtság legmakacsabb tüneteit is felülírják. Ettől a problémától ugyanis nemcsak az ember szenved. A tél és a nyár közötti átállás házi kedvenceinkre is kihat, és ebben az évszakban gyakran ők is fáradtnak érzik magukat.

Biztonság a kertben
Ne feledjük, hogy a kertet biztonságossá kell tennünk kedvenceink számára. Ha májustól a kertben kívánjuk tartani macskánkat, kutyánkat vagy kisállatainkat, akkor mindennél fontosabb, hogy semmi ne veszélyeztethesse őket. Műtrágya helyett csakis szerves tárgyát használjunk. Vizsgáljuk át a kertet, és ha mérgező növényt

találunk benne, akkor távolítsuk el. Ne tegyünk ki patkány- vagy egérmérget, illetve csigaölő pelletet – minden esetben keressünk nem-mérgező megoldást. Ha mindezt megtettük, akkor nyugodtan kiengedhetjük kedvenceinket a kertbe, és
megleshetjük, hogy orrocskájukkal milyen boldogan szimatolnak bele a friss tavaszi szélbe.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem